Morten Wold har vært i Forsvaret.

Fremskrittsparti-politiker Morten Wold var ni år i Heimevernet.

«Jeg hadde ansvaret for utbetaling av soldatenes godtgjørelser»

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det verste med tiden i Forsvaret må være å gå på Nato-planker på Ringkollen og ligge ute i telt vinterstid, sier FrP-politiker Morten Wold.

– Jeg misliker vinter og hater å gå på ski og er for glad i komfort til at jeg har noen glede av å ligge i telt.

Førstegangstjenesten derimot beskriver han som en fin tid.

Forsvarets forum har kartlagt de 169 valgte stortingsrepresentantene. Hvem har gjennomført førstegangstjeneste? Hvem har vært i utenlandstjeneste? Hvem har jobbet i Forsvaret eller forsvarssektoren? Og hvem har vært i utenriks- og forsvarskomiteen?

Vi fant blant annet ut at minst 41 av 169 stortingspolitikere har gjennomført førstegangstjeneste.

Én av dem er Morten Wold.

Leiravis og Soldatnytt

Han hadde rekruttperioden på Gardermoen flystasjon før han ble redaktør for leiravisa «Flyspeilet». Så ble han overført til Soldatnytt, med kontorer i Forsvarsdepartementet. Etter tjenesten ble han overført til Heimevernet. Der var han i ni år og hadde ansvar for utbetaling av soldatenes godtgjørelser.

– Mitt beste minne må være fra da leiravisa vant Albert-prisen i 1988. Og vi hadde mye moro og latter på HV-huset under øvelsene vi var på.

Bekymret for kompetanse

– Hva blir den største utfordringen til Forsvaret fremover?

– Å rekruttere, utvikle og beholde personell. Det tar tid å bygge opp kompetanse, og erfaringsgrunnlaget må beholdes i organisasjonen over tid. Man kan spørre seg om dagens bemannings- og utdanningssystem sikrer Forsvaret nok og riktig kompetanse. Gjør det ikke det, vil det kunne få alvorlige konsekvenser.

Powered by Labrador CMS