Nyheter

UKRAINA-DONASJON: En stridsvogn av typen Leopard 2A6 deltar i en øvelse i Litauen i juni 2023. 20 vogner av samme modell er donert til Ukrania.

Leopard-produsent planlegger stridsvogn-reparasjoner i Ukraina etter sommeren

Den tyske stridsvognprodusenten Rheinmetall planlegger å sette opp et reparasjonsverksted i Ukraina for Leopard-vogner og annet krigsmateriell som Tyskland har donert, ifølge selskapets administrerende direktør.

– Vi er allerede i gang med å trene ukrainere i Tyskland for å gjøre jobben, sa Rheinmetalls administrerende direktør Armin Papperger til tyske Spiegel magazine fredag, melder Reuters.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Papperger la til at de sikter på å åpne verkstedet etter sommeren.

Et slikt verksted ville kortet ned avstanden fra slagmarken til reparasjon, men det er ikke helt uproblematisk. Nyhetsbyrået skriver at en kilde nær Russlands president Vladimir Putin tidligere i år skal ha sagt at Moskva kommer til å angripe ethvert anlegg Rheinmetall måtte etablere i Ukraina.

Selskapet opplyste i mai at det hadde etablert et felles anlegg med det ukrainske statseide konglomeratet Ukroboronprom for å bygge og reparere stridsvogner i Ukraina.

Rheinmetall og Krauss-Maffei Wegmann står sammen om produksjonen av stridsvognene Leopard. Tyskland har donert 20 vogner av typen 2A6 til Ukraina.

Powered by Labrador CMS