Nyheter

USIKKERT: Luftforsvarets skolesenter skal flyttes til Værnes, men hva som skjer på Kjevik er det ikke så lett å bli klok på.

Trakk pressemelding om at befalsskolen flyttes til Kjevik

I et kvarter så det ut til at det likevel skal være militær aktivitet på Kjevik fremover. Men pressemeldingen gjelder ikke lenger, opplyser Forsvarsdepartementet. 

Publisert Sist oppdatert

 Oppdatering: Fredag ettermiddag bekrefter Forsvarsdepartementet at befalsskolen faktisk flyttes til Kjevik. 

Like før klokken 15 fredag sendte Forsvarsdepartementet ut en pressemelding om at Forsvarets virksomhet på Kjevik likevel ikke legges ned. 

Ifølge meldingen skulle Forsvarets befalsskole flyttes til Sørlandet. 

– Kjevik skal ikke legges ned. Leiren er i fremtiden tiltenkt som ny lokasjon for befalsskolen, som flyttes fra Sessvollmoen til Kjevik, sa forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) i meldingen.

Det ble understreket at denne flyttingen ikke ville få noen konsekvenser for beslutningen om å flytte Luftforsvarets skolesenter fra Kjevik til Værnes.

Dermed så det en kort stund ut til å bli jubelstemning i sørlandsleiren. 

I flere år har det hersket forvirring og frustrasjon rundt den kontroversielle flyttingen. Forsvarets forum har snakket med ansatte som har begynt å lete etter sivile jobber, og både Frp og SV har tatt til orde for å beholde skolesenteret i sør. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Men eventuelle hurra-rop stilnet kjapt. Et drøyt kvarter etter at pressemeldingen kom, var den nemlig fjernet fra regjeringens nettsider. 

Kommunikasjonssjef i Forsvarsdepartementet Ingrid Dåsnes sier til Forsvarets forum at pressemeldingen ikke gjelder. 

– Pressemeldingen er trukket. Den gjelder ikke lenger, sier hun. 

Dåsnes sier til NTB at hun ikke kan kommentere om innholdet i pressemeldingen er feil. 

– Det var en rutinesvikt som gjorde at det gikk ut en pressemelding som ikke skulle ut. Det beklager vi, sier hun til nyhetsbyrået. 

Pressemeldingen og den påfølgende tilbaketrekkingen faller ikke i god jord hos ordfører i Kristiansand Mathias Bernander (H). 

– Jeg håper dette var en glipp, og at regjeringen fortsatt planlegger for militær tilstedeværelse på Sørlandet. Vi må kunne stole på offisielle meldinger fra regjeringen.

– Jeg håper og tror regjeringen nå ser hvor viktig det er med tydelig militær tilstedeværelse i Sør-Norge, og Kristiansands strategiske posisjon inn mot Østersjøen og som en naturlig mottakshavn for allierte styrker, skriver Bernander i en e-post. 

I dag ligger Forsvarets befalsskole på Sessvollmoen. 

For ordens skyld: Journalist Sunniva Berggreen Kaalaas, som har skrevet denne saken, jobbet som instruktør ved Luftforsvarets spesialistskole på Kjevik i perioden januar 2018 til august 2018. 

 

Powered by Labrador CMS