Morgendrillen

GOD MORGEN!: Landstillitsvalgt Mikael (t.h.) våkner til «varsko» av Klovner i Kamp rungende ut av telefonhøyttalerne.

Landstillitsvalgt Leonhardsen går med gnagsår etter et par «skarpe caser med dårlig stemning»

Mikael Brønnum Leonhardsen mener å legge litt kjærlighet i komablandingene du har i stridsvesten er beste triks for velferd i felt.

Publisert Sist oppdatert

I spalten «Morgendrillen» stiller Forsvarets forum de samme spørsmålene på e-post til en rekke personer som har en eller annen tilknytning til Forsvaret.

Navn: Mikael Brønnum Leonhardsen

Alder: 21 år

Yrke: Landstillitsvalgt (LVT)

Sted: Akershus festning, Oslo

Når og kanskje viktigst hvordan står du opp om morgenen?

Alarmen våkner alltid først og prøver tappert å vekke meg 05:59 med «varsko» av Klovner i Kamp rungende ut av telefonhøyttalerne. Jeg tillater meg å slumre til 06:00, da samme tone spilles én gang til.

Hva er det første du gjør?

På hjemskjermen på telefonen min ligger Spotify lagt til som en hurtigtilgang – en såkalt widget. På den måten kan jeg raskest mulig få på musikk. Det gjør meg våken raskere og girer meg opp for en ny dag. Sjanger, spør du? Electronic Dance Music, svarer jeg. Det kan være irriterende de første minuttene, men plutselig står man og nikker til musikken mens man påfører deodorant og gir seg selv et glis i speilet. Det slår aldri feil.

Når starter arbeidet?

For å si det sånn da; t-banen har avmarsj 07:14 og jeg er på jobben omtrent 08:00. Utenfor kontoret står det en kaffemaskin og den serverer meg dagens første kopp, før jeg går inn på kontoret og skifter, slår av en prat med kolleger og starter arbeidet.

Pensko eller feltstøvler? (forklar hvorfor)

Jeg synes det er hårreisende at det finnes medsoldater som foretrekker pensko fremfor feltstøvler. Godt inngåtte feltstøvler er fantastiske og sitter som støpt til foten. De puster dog ikke godt, hvilket resulterer i fukt og lukt. I kjølvannet av et par skarpe caser med dårlig stemning på kontoret på grunn av mine ikke så luktfrie feltstøvler, ble jeg nødt til å skaffe nye. Jeg står i skrivende stund med gnagsår og gleder meg til de nye støvlene mykner opp.

Pumpe jern eller løpe maraton?

Aldri løpt et maraton, men har så klart pumpet jern som «alle andre unge menn». Jeg foretrekker en kombinasjon av de to, begrenset til 20-30 minutter, med arbeidsoppgaven «for time» eller «AMRAP». Vil tro at mange av leserne har innvendinger på den kontroversielle treningsmetoden.

Beste triks for velferd på øvelse?

Det aller beste trikset ville vært å få med seg tidligere Dragon Andersen, men for å gjøre jobben selv anbefaler jeg å ta med en tykk rødvinspølse og lage gode komablandinger. Komablanding er energitung snacks (nøtter, sjokolade, marsipan) som blandes og porsjoneres i for eksempel mange brødposer og legges i innerlomma på stridsvesten. Når du blir sulten midt under marsjen er det bare å zippe opp og fuele.

Rareste kulturkræsjopplevelse på øvelse med andre lands styrker?

Har ikke en kulturkrasjopplevelse, men kuleste opplevelsen var å få sitte på i et Chinook-helikopter.

Hvem ville du aller helst delt en pose FR (feltrasjon) med og hvorfor?

Jeg hadde servert en spritserviett til forrett, pulled pork til hovedrett og en cranberry bar til Petter Stordalen. Det er nok mye å lære av en så engasjert, risikovillig og handlekraftig fyr som han.

Smartklokke – yay or nay? (utdyp)

Nay. Jeg har ikke lyst til å måtte lade klokka mi flere ganger i uka for å få se tiden. Alle smartfunksjonene har jeg allerede på telefonen. Under trening er det nok ganske nyttig med en smartklokke da.

Hva er den største utfordringen akkurat nå, for din arbeidsplass konkret og for Forsvaret generelt?

Konkret på kontoret er nok den største utfordringen et åpent kontorlandskap eller døra inn som piper som en hundefløyte når den åpnes.

Jeg hører om soldater som ikke kjenner sin operative funksjon i krise og krig, og det synes jeg er en utfordring i Forsvaret generelt det er verdt å løfte.

Powered by Labrador CMS