Morgendrillen

HÆREN: Sjøenden jobber som presse- og informasjonsspesialist i Hæren.

Arnfinn Sjøenden fikk et varmt møte med en finsk sauna på øvelse Ryske

Hærstabens presse- og informasjonsspesialist ville gjerne delt en feltrasjon med general Carl Gustav Fleischer, og om de skulle delt en rasjon med pasta har Sjøenden sannsynligvis med seg ekstra ost.

Publisert Sist oppdatert

I spalten «Morgendrillen» stiller Forsvarets forum de samme spørsmålene på e-post til en rekke personer som har en eller annen tilknytning til Forsvaret.

Navn: Arnfinn Sjøenden

Alder: 40

Yrke: Presse- og informasjonsspesialist.

Sted: Hærstabens kommunikasjonsavdeling.

Når og kanskje viktigst hvordan står du opp om morgenen?

– Står opp 06.00. Eller det vil si da begynner alarmene å gå på telefon, jeg bruker å være oppe senest 06.15.

Hva er det første du gjør?

– Med to små barn som skal klargjøres for skole og barnehage, er det bare å skynde seg først på do så jeg slipper kø. Deretter er det full rulle med matpakkesmøring og påkledning

Når starter arbeidet?

– Prøver å være på kontoret til 07.30, men det er ikke bestandig det går. Første møte er 07.45, og da er jeg alltid på jobb.

Pensko eller feltstøvler?

– Feltstøvler uten tvil. Trives best i vanlige klær/uniform, men tar på pensko når det er påkrevd.

Pumpe jern eller løpe maraton?

– Jeg er ikke veldig glad i å løpe, så må nok si pumpe jern. Løper det jeg må for å holde meg i form, men trives best på treningsrommet.

Beste triks for velferd på øvelse?

– Krydderboks med salt, pepper og grillkrydder. For å få litt smak på enkelte av feltrasjonene. Og litt ost til å blande inn i pastarettene. Det skal ikke så mye til for å skape litt ekstra god smak etter noen dager i felt.

Rareste kulturkrasjopplevelse på øvelse med andre lands styrker?

– Sauna i Finland. Var på øvelse Ryske sommeren 2022. Der ble vi invitert med i sauna med den finske ledelsen for vår styrke. Først skikkelig finsk kveldsmat og så var det sauna etterpå. Varmeste saunaen jeg har vært i, og de finske kollegaene våre bare flirte og helte mer vann på ovnen. Det ble noen ekstra flasker med vann den kvelden.

Hvem ville du aller helst delt en pose FR (feltrasjon) med og hvorfor?

– General Carl Gustav Fleischer. Kunne brukt timesvis for å snakke om hva som skjedde og hvordan de gjorde alle de oppdragene de gjorde i starten av andre verdenskrig.

Smartklokke – yay or nay?

– Både og. Bruker smartklokke til trening, men til daglig bruker jeg en vanlig klokke jeg kan ha på meg uansett hvor jeg skal.

Hva er den største utfordringen akkurat nå, for din arbeidsplass konkret og for Forsvaret generelt?

– Å holde en balanse mellom trykket som er på besøk og henvendelser fra media, både inn- og utland, opp imot det operative som avdelingene skal levere på. Det har vært, og er en enorm etterspørsel etter intervjuer og besøk, spesielt ut på grenselinja i nord.

– Beholde personell er vel en av de største utfordringene. Vi mister mye bra personell over til det sivile arbeidsmarkedet. Pluss at prosessene rundt oppbyggingen av Forsvaret igjen tar lang tid. Både personell, materiell og infrastruktur skal økes i årene fremover, men det er mange lange prosesser som skal til for å få det på plass.

Powered by Labrador CMS