Nyheter

SHANDONG: Det kinesiske hangarskipet Shandong i desember 2019. Nå befinner det seg i Taiwanstredet.

Kinesisk hangarskip har seilt inn i Taiwanstredet

Militæret på Taiwan følger nøye med en gruppe kinesiske marinefartøy, ledet av et hangarskip, som seiler i Taiwanstredet mellom øya og det kinesiske fastlandet.

Publisert

Hangarskipet Shandong seilte inn i det smale Taiwanstredet onsdag sammen med flere andre krigsskip, og holder seg på en nordlig kurs. De har så langt ligget på kinesisk side av den uoffisielle midtlinjen som deler stredet, opplyser Taiwans forsvarsdepartement.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Taiwan har sendt «passende styrker» ut for å holde et øye med de kinesiske skipene, sier departementet uten å komme med flere detaljer.

Shandong deltok i kinesiske militærøvelser rundt Taiwan i april. Sist måned drev skipet øvelser i Stillehavet, før det seilte til Sør-Kinahavet, opplyste Japans forsvarsdepartement mandag.

Kina har aldri utelukket å bruke makt for å ta kontroll over Taiwan, som de mener er en del av Kina. Taiwan avviser Kinas krav om suverenitet over øya.

Powered by Labrador CMS