Julekalender 2021

NØYTRAL: Kjønnsnøytral verneplikt er innført fra 2016. Her er magasin-forsiden med Alice og Linn – som allerede er i gang med sin militærtjeneste.

Luke 9: Alice og Linn er historiske soldater

I desember-utgaven i 2015 rydder magasin-redaksjonen fronten og 14 innsider for å rapportere om den nye tid i Forsvaret.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Årets julekalender i Forsvarets forum består av drypp fra jubileumsboka «God vakt! Journalistikk i Forsvaret gjennom 75 år». Boken er til salgs hos Norli.

18-åringene Alice Emilie Ekeberg Høva fra Oslo og Linn Gravvold fra Surnadal har tjuvstartet den kjønnsnøytrale verneplikten. På forsiden er de i full aktivitet på Rusta leir i Indre Troms. Magasinet F bruker anledningen til å presentere en bred status-rapport om kvinne-inntoget i Forsvaret. Fra nyttår 2016 starter en ny tidsalder, med verneplikt der begge kjønn er likestilt.

De historiske jentene trives godt, men innrømmer at det er mye nytt å forholde seg til. Begge er begeistret over å ha en heiagjeng hjemme.

Alice: – Typen min synes også dette er veldig stas. Han skal inn i Garden i januar.

Linn: – Kjæresten er veldig stolt av at jeg er her. Han har selv for dårlig hørsel til militærtjeneste. Linns svigermor trodde at hun ville «dimme» etter to uker.

– Det er jeg litt fornærmet over, sier rekrutt Gravvold.

Powered by Labrador CMS