Julekalender 2021

MERKET: Her er våpenskjoldet til Forsvarets forum, approbert av forsvarssjef Harald Sunde i 2012.

Luke 12: Inspirert av William Shakespeare

Forsvarets forums våpenskjold måtte gjennom flere runder før det fikk godkjenning av forsvarssjefen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Årets julekalender i Forsvarets forum består av drypp fra jubileumsboka «God vakt! Journalistikk i Forsvaret gjennom 75 år». Boken er til salgs hos Norli.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Forsvarets forum har hatt sitt eget våpenskjold i snart ti år. Historien bak våpenskjoldet er slik:

Et forslag blir utarbeidet i samarbeid mellom oberst Jan Eide og Forsvarets forum-redaktør Erling Eikli. Men i første omgang avslår Forsvarets heraldiske råd forslaget.

Begrunnelsen er at pennesplitten ikke er et heraldisk symbol. Men etter at rådet får presentert William Shakespeares våpenskjold, som nettopp inneholder en pennesplitt, blir skjoldet godkjent.

Skjoldet er tegnet som et kronet spisskjold. To figurer i én er vanlig i heraldikken. Her finner vi sverdet og pennesplitten.

Redaktør Eikli utdyper symbolikken:

– Sverdet representerer Forsvaret og pennesplitten det frie skrevne ord, et sterkt våpen. Den åpne avisen i skjoldet spiller på avdelingens opprinnelige produkt, Mannskapsavisa.

Våpenskjoldet blir approbert av forsvarssjef Harald Sunde i 2012.

Deler av våpenskjoldet – sverdet og pennesplitten – er også å finne på bokryggen til jubileumsboka «God vakt!». Omslaget er for øvrig designet av tidligere Forum-medarbeider Øystein Kristiansen, i samarbeid med Erling Eikli.

Powered by Labrador CMS