Nytt om navn

HEIMEVERNET: Medalje-mottaker Løvland i midten, flankert av sjef for HV-12 Jens Christian Junge (t.v.) og sjef for Heimevernet Frode Ommundsen (t.h.).
HEIMEVERNET: Medalje-mottaker Løvland i midten, flankert av sjef for HV-12 Jens Christian Junge (t.v.) og sjef for Heimevernet Frode Ommundsen (t.h.).

Major fikk Heimevernets fortjenstmedalje for Ukraina-innsats

Otto Christian Løvland fra Trøndelag heimevernsdistrikt fikk medaljen for sin innsats i oppdraget med å trene ukrainske soldater.

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

– Løvland greide med små ressurser å være klar til fastsatt dato for mottak av ukrainerne, heter det i innstillingen.

Otto Christian Løvland er major i Trøndelag heimevernsdistrikt (HV-12). Onsdag ble han tildelt Heimevernets fortjenstmedalje for sin innsats i arbeidet for å sørge for at HV kunne løse oppdraget meg å trene ukrainske soldater.

Les også: 930 frivillige har søkt på instruktørstillingene for å trene opp ukrainsk personell.

Oppdraget har fått navnet Operasjon Interflex og er et britisk initiativ. Treningen av de ukrainske soldatene gjennomføres hovedsaklig i Storbritannia, hvor soldatene går gjennom en femukers treningsperiode hvor de får opplæring i grunnleggende soldatferdigheter.

Dette bidraget ledes av Heimevernet, mens HV-12 har hatt ansvaret for å trene opp ukrainske spesialister innenfor sanitet, skarpskyting og lagførertrening i Trøndelag.

Heimevernets fortjenstmedalje kan tildeles militære og sivile personer som på en eller annen måte har gjort en særlig stor innsats for Heimevernets sak.Powered by Labrador CMS