Nyheter

SAMTALE: Forsvarssjef Eirik Kristoffersen og Hanne Eggen Røislien i Cyberforsvaret møttes til samtale i Forsvarets forums podkast.

Podkast: Er det en ukultur i Forsvaret?

Flere varslingssaker i Forsvaret har preget nyhetsbildet denne våren. Har Forsvaret en problematisk kultur? spør vi i siste episode av podkasten Krig og sånn.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Historien om Julie Sandanger, som ble snikfilmet i dusjen mens hun var på oppdrag for Hæren i Litauen, er en av flere saker fra Forsvaret som omhandler mobbing og seksuell trakassering. Sandanger fortalte til VG i mai at det ble funnet 38 opptak av henne på telefonen til en sersjant i Panserbataljonen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Siden har NRK skrevet om en offiser som skal ha presset en underordnet til å lyve i en straffesak og om tidligere skvadronsjef Line Svingen som mistet jobben. I juni ble et befal i Hæren dømt i Senja og Nord-Troms tingrett for ha forsøkt å skaffe seg seksuell omgang gjennom misbruk av sin stilling. Dommen er foreløpig ikke rettskraftig.

I hvilken grad skyldes slike hendelser kulturen i Forsvaret? Og hvordan kan Forsvaret jobbe for at slike hendelser ikke skjer?

Vi spør forsvarssjef Eirik Kristoffersen og Hanne Eggen Røislien, som jobber med organisasjonskultur i Cyberforsvaret.

Powered by Labrador CMS