Nyheter

IKKE FELT: Aftenposten eller VG ble ikke felt i PFU etter at Forsvarssjef Eirik Kristoffersens kone Linn Therece Johansen Kristoffersen klaget avisene inn til utvalget.

Forsvarssjefens kone vant ikke frem i PFU

Pressens Faglige Utvalg konkluderte med at Aftenpostens og VGs omtale av Linn Therece Johansen Kristoffersen har offentlig interesse.

Publisert Sist oppdatert

Forsvarssjef Eirik Kristoffersens kone Linn Therece Johansen Kristoffersen klaget i forrige uke Aftenposten og VG inn til Pressens faglige utvalg (PFU) for det hun mener var «ærekrenkelse, maktmisbruk og trakassering fra en mektig medieaktør».

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ingen av de to avisene ble felt av PFU. Journalisten omtalte beslutningen først.

Begge de innsendte klagene fra Linn Therece Johansen Kristoffersen gikk på de to medienes omtale av forhold rundt Kristofferens boligsituasjon.

Offentlig interesse

– Jeg mener Aftenposten har hengt meg som privatperson ut, ved nærmest å forhåndsdømme meg som skatteunndrager uten henvisning til fakta som underbygger insinuasjonene, skrev Johansen Kristoffersen i klagen mot Aftenposten til PFU.

Ifølge Journalisten skal utvalgets beslutning ha konkludert med at «Forholdene hadde offentlig interesse og avisen stilte legitime spørsmål»

Videre står det dog at redaksjonene selv må være seg bevisst hvordan de kommuniserer med kilder om forhold som kan oppleves invaderende.

Hverken Aftenposten eller VG ble felt etter PFUs vurdering, men som likevel utrykte sin forståelse til klager, melder avisen.

«Boligsaken»

Bakgrunnen for klagen gikk ut på at Kristoffersen solgte en toroms leilighet høsten 2021. Hun skattet ikke av salget. Dette har hun selv forklart med at hun bodde i leiligheten mer enn tolv av de siste 24 månedene før salget. 

I deler av denne perioden leide hun også ut et rom til forsvarssjefens lillebror, nestkommanderende i Forsvarets spesialstyrker Frode Kristoffersen. 

I intervjuer gjort sommeren 2020 omtaler Eirik Kristoffersen forloveden som sin samboer. Dersom de faktisk var samboere i forsvarssjefens bolig på Akershus festning i denne perioden, skulle hun ha skattet av salget. 

Senere har forsvarssjefen sagt at han uttalte seg upresist. Han har også skrevet i et innlegg hos Forsvarets forum at boligsituasjonen var påvirket av sykdom. 

I innlegget skriver han at Johansen Kristoffersen først var frisk nok til å flytte inn sammen med ham våren 2021.

Powered by Labrador CMS