Nyheter

HAR KLAGET: Eirik Kristoffersen og Linn Therece Johansen Kristoffersen sammen i 2020, da førstnevnte tok over som forsvarssjef.

Forsvarssjefens kone klager VG og Aftenposten inn til PFU

Aftenposten og VG klages inn til Pressens Faglige Utvalg for sakene om forsvarssjef Eirik Kristoffersen, hans kone og hennes toroms leilighet på Bislett i Oslo .

Publisert

Forsvarssjef Eirik Kristoffersens kone Linn Therece Johansen Kristoffersen har klaget Aftenposten og VG inn til Pressens faglige utvalg. Klagen gjelder saker som riksavisene har skrevet om økonomiske forhold og skatt knyttet til salget av en leilighet hun eide i Oslo. Det skriver Medier24

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Saken gikk ut på at Johansen Kristoffersen solgte en toroms leilighet høsten 2021. Hun skattet ikke av salget. Dette har hun selv forklart med at hun bodde i leiligheten mer enn tolv av de siste 24 månedene før salget. 

I deler av denne perioden leide hun også ut et rom til forsvarssjefens lillebror, nestkommanderende i Forsvarets spesialstyrker Frode Kristoffersen. 

Omtalt som samboere

I intervjuer gjort sommeren 2020 omtaler Eirik Kristoffersen forloveden som sin samboer. Dersom de faktisk var samboere i forsvarssjefens bolig på Akershus festning i denne perioden, skulle hun ha skattet av salget. 

Senere har forsvarssjefen sagt at han uttalte seg upresist. Han har også skrevet i et innlegg hos Forsvarets forum at boligsituasjonen var påvirket av sykdom. 

I innlegget skriver han at Johansen Kristoffersen først var frisk nok til å flytte inn sammen med ham våren 2021.

«Trakassering»

Det kommer frem i PFU-klagen at Johansen Kristoffersen føler seg utsatt for «ærekrenkelse, maktmisbruk og trakassering fra en mektig medieaktør». 

– Jeg mener Aftenposten har hengt meg som privatperson ut, ved nærmest å forhåndsdømme meg som skatteunndrager uten henvisning til fakta som underbygger insinuasjonene, skriver Johansen Kristoffersen i klagen mot Aftenposten. 

Hun skriver videre at avisen fikk personlige opplysninger før publisering, som hun mener «klargjør problemstillingene»

– Jeg oppfatter ikke at mine opplysninger er hensyntatt, skriver hun. 

Powered by Labrador CMS