Nyheter

LITE PLASS: 100 vernepliktige trenger ikke møte opp og hente utstyr på depot på KNM Harald Haarfagre etter nyttår. Bildet over er tatt i en annen sammenheng.

100 vernepliktige slipper førstegangstjeneste

På grunn av plassmangel fikk 500 personer muligheten til å be om fritak fra førstegangstjenesten. 100 av dem har fått søknaden innvilget.

Publisert

Forsvaret har gitt rundt 100 vernepliktige, som skulle inn til førstegangstjeneste på KNM Harald Haarfagre i leiren på Madla over nyttår, fritak fra tjenesten.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Årsaken skal være at det ikke er plass til dem.

Forsvarets personell- og vernepliktssenter (FPVS) sendte ut brev til 500 personer i begynnelsen av november med informasjon om at de kunne søke fritak fra førstegangstjenesten.

100 av disse har søkt og fått innvilget fritak, sier Trine Sylju Arntsen, kommunikasjonssjef i FPVS.

– Det betyr at antallet som per nå er innkalt til januar 2024 er i henhold til Luftforsvarets innmeldte rekvisisjon, sier hun.

Kapasitetshensyn

Arntsen forklarer at plassmangelen har oppstått fordi rekruttutdanningen på Kjevik ble terminert etter at rekvisisjonen til inntaket for januar 2024 ble sendt til FPVS.

Kjevik har utdannet rekrutter siden 2018 gjennom Luftforsvarets spesialistskole (LSS). Fra 2024 er denne utdanningen flyttet til KNM Harald Haarfagre og Sjøforsvaret.

– Som følge av at Luftforsvaret samler rekruttutdanningen på Madla fra 2024 er det foretatt en utjevning av de fire årlige rekruttinntakene, slik at kapasiteten på Madla ikke skal overskrides, sier Arntsen i FPVS.

Powered by Labrador CMS