Nyheter

ARTILLERI: I Ukraina dominerer artilleri slagmarken og ammunisjonsforbruket er høyt, noe som spiser av vestlige ammunisjonslagre.

Stoltenberg: Vil øke produksjon av «kritisk» ammunisjon

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg oppfordrer alliansen til å øke produksjonen av «kritisk ammunisjon» som er avgjørende for å dominere slagmarken.

Publisert Sist oppdatert

Generalsekretær i Nato, Jens Stoltenberg, oppfordrer alliansen til å trappe opp innsatsen med å få på plass én standard for våpen og ammunisjon, ettersom Nato nå søker å øke sin forsvarsproduksjon. Dette skjer fordi den ukrainske offensiven har startet, noe som forventes å tømme vestlige militærlagre ytterligere, skriver Defence Industry Europe.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Under onsdagens møte for Natos forsvarsministre la Stoltenberg frem en «Defence Production Action Plan», som tar sikte på å adressere manglende lagring av ekstra ammunisjon og utstyr, samt å forbedre interoperabiliteten når det gjelder ammunisjon og utstyr blant Natos styrker.

Les også: En ukrainsk seier er det minst farlige for verden

Selv om Nato har en standardisert ammunisjonstype for håndvåpen, har dette vist seg å være mer komplisert når det gjelder artilleriammunisjon, fordi det ikke finnes noen standardisering mellom produsentene. Stoltenberg fremhevet dette som et område der man må øke innsatsen og gjøre tiltak.

Forsvarsministermøtet inkluderte også samtaler med noen av forsvarsindustriens største selskaper om hvordan produksjonen av kritiske kapasiteter, som blant annet artilleriammunisjon, luftvernmissiler og langtrekkende presisjonsvåpen, kan økes.

Nato tar sikte på å sette seg nye mål når det gjelder å øke omfanget av lagret ammunisjon, som er ansett for å være avgjørende for å dominere slagmarken, skriver Defence Industry Europe.

Powered by Labrador CMS