Nyheter

MODERNE STRIDSVOGNER: Ukraina ønsker moderne stridsvogner fra de allierte. Bildet er av en tysk Leopard 2-modell.

Tyskland: 50 land møtes for å diskutere militærhjelp til Ukraina

Fredag er det et stort møte på flybasen Ramstein i Tyskland for å diskutere videre støtte til Ukraina. Stridsvognene som landet ønsker seg uteblir foreløpig.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Alle Nato-landene deltar på møtet, som holdes dagen etter at USA og Storbritannia kunngjorde store våpenpakker til Ukraina.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier før møtet også at han venter «sterke avgjørelser» og «en kraftfull militær støttepakke fra USA».

Løftene om flere våpen har strømmet på de siste dagene. Så langt uteblir imidlertid det som står øverst på Ukrainas ønskeliste: moderne stridsvogner.

Tysklands statsminister Olaf Scholz har sagt at han ikke vil sende slike stridsvogner med mindre USA bidrar med sine Abrams-stridsvogner. Zelenskyj mener dette «ikke er en riktig strategi å satse på».

– Dere er voksne mennesker. Dere må gjerne diskutere i seks måneder til, men folk dør i landet vårt. For å si det enkelt: Kan dere levere Leopard-stridsvogner eller ikke? Gi dem til oss i så fall, sier en usedvanlig krass Zelenskyj i et intervju med tyske ARD.

Flere andre land har også tyskbygde Leoparder i sitt arsenal, men trenger tysk samtykke for å kunne gi dem videre. Polen har antydet at de kan gi ukrainerne slike stridsvogner uten å vente på tysk godkjenning.


Powered by Labrador CMS