Nytt om navn

NY SJEF: Lars Christian Aamodt tar over stillingen til Sofie Nystrøm.

Lars Christian Aamodt
blir midlertidlig sjef i NSM

Etter at den tidligere sjefen for NSM, Sofie Nystrøm plutselig gikk av etter å ha inngått en ulovlig låneavtale på 200 millioner, trer Lars Christian Aamodt inn som ny midlertidlig sjef for Nasjonal sikkerhetsmyndighet.

Publisert Sist oppdatert

Den tidligere generalmajoren skal være i den midlertidlige stillingen i seks måneder, og han starter når departementet bestemmer. Aamodt ble utnevnt i statsråd fredag. 

Aamodt er opprinnelig flyger og har bakgrunn som sjef for jagerflyskvadronen på Ørland, styrkesjef i Afghanistan og fra Forsvarets logistikkorganisasjon. Han har også vært konsulent for konsulentselskapet KPMG.

For én måned siden skrev Forsvarets forum om at Lars Christian Aamodt forlot Forsvarets Logistikkorganisasjon (FLO), til fordel for KPMG, som han startet i 1. november. Nå blir han midlertidlig sjef for NSM.

NSM-direktør Sofie Nystrøm gikk av 8. desember etter at Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) inngikk en ulovlig låneavtale på 200 millioner kroner. Låneavtalen ble inngått med selskapet Norwegian Property i forbindelse med leie av et bygg på Fornebu. Offentlige etater som NSM har ikke lov til å inngå låneavtaler.

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

Powered by Labrador CMS