Nytt om navn

NYE OMGIVELSER: Lars Christian Aamodt forlot den militære tilværelsen for en stund tilbake. Nå starter han opp karriere nummer to ifølge han selv.

Aamodt har startet sin andre karriere:
– Jeg skal bli en god medarbeider

Tidligere i høst meldte Lars Christian Aamodt sin avskjed som sjef for Forsvarets logistikkorganisasjon. Nå har Aamodt startet på sin neste utfordring.

Publisert Sist oppdatert

Lars Christian Aamodt gikk i begynnelsen av oktober av som sjef for Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO). Nå, én måned senere, er han klar for nye utfordringer.

Aamodt som har jobbet i uniform de siste 38 årene, forklarer at han nå har startet sin andre jobbkarriere.

– Jeg har alltid planlagt å ha en karriere nummer to. Det er gøy og givende å jobbe og være en del av et arbeidsmiljø, forteller han.

Da Forsvarets forum snakket med Aamodt i forbindelse med sjefsskifte holdt han kortene tett til brystet. Nå forteller han mer åpent om den kommende tiden.

– Jeg ble ganske kjapt invitert til samtaler med KPMG, som jeg også fikk et godt inntrykk av. Det er et stort selskap med flotte folk og gode verdier.

KPMG er et internasjonalt selskap som tilbyr alt fra revisjon til rådgivning og skatt, avgift og advokattjenester. Selskapet har rundt 1800 ansatte og 23 kontorer i Norge. 

Aamodt er ansatt som strategisk partner i selskapet, en eksklusiv samarbeidsavtale som strekker seg over tolv måneder. 

OVERGANG: Lars Christian Aamodt forteller at han gleder seg til å ta fatt på de nye utfordringene og ser fram til den nye hverdagen.

– Her får jeg mulighet til å bruke hele bredden av min kunnskap innen sikkerhetspolitikk, logistikk og totalforsvar. Jeg tar med meg mye positivt fra tiden i Forsvaret, samtidig som jeg tror det vil bli en bratt læringskurve, hvor jeg kan ta til meg mye ny kunnskap.

Aamodt forklarer at valget rundt den nye arbeidsplassen ikke var særlig vanskelig.

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

– Jeg brukte ikke noe særlig av min tid i FLO til å tenke på ny jobb. Det var en krevende jobb som jeg ønsket å ha fullt fokus på, og så handler det jo om habilitet, sier han og legger til:

– Men profilen som KPMG har og etterlever appellerte til meg. Som jeg sa sist gang, jeg har alltid hatt en plan, men ingen konklusjon. For meg blir dette som et vanlig jobbytte i Forsvaret, bare denne gangen uten uniform. 

Lars Christian Aamodt startet offisielt i jobben 1. november, og forteller han har brukt de første ukene til å orientere seg.

– De første ukene har jeg brukt til å komme mer inn i arbeidet. KPMG har en veldig samfunnsnyttig funksjon ved at vi kan hjelpe andre å bli tryggere og mer robust. Vi hjelper både statlige bedrifter og private.

Fra ledelse til arbeider er en overgang ifølge Aamodt, men forteller selv at det er en tilværelse han kommer til å nyte.

– Jeg skal bli en god medarbeider og ikke sjef. Det er annerledes, men veldig faglig interessant. Det er også mye mindre hektisk, så jeg kommer til å bruke tiden for alt den er verdt, sier han avslutningsvis.

Powered by Labrador CMS