Nyheter

BER OM MØTE: Forsvarsminister Bjørn Arild Gram ber om møter med Forsvarets ledelse og tillitsvalgte i kjølvannet av en ny sak om trakassering.

Vil møte forsvarsledelsen og tillitsvalgte om trakassering

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) sier han er opprørt over historiene som er kommet frem gjennom NRKs saker om trakassering i Hæren. Nå vil han snakke med aktører i Forsvaret.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Forsvarsministeren sier til NRK at han vil ha et møte med forsvarsledelsen, de vernepliktiges tillitsvalgte og organisasjonene så raskt som mulig.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Han sier han er opprørt av de historiene som har kommet fram etter at NRK tok opp problematikken med mobbing og seksuell trakassering i fjor vår.

– Og jeg vil raskt over helga møte soldatenes tillitsvalgte, organisasjoner og forsvarsledelsen for å forsikre meg om at vi har fullt trykk på dette arbeidet og vurdere ytterligere tiltak, sier Gram.

Senest lørdag hadde NRK en ny avsløring om utbredt seksuell trakassering og overgrep i Forsvaret. Der fortalte blant annet en nå 22 år gammel kvinne at hun opplevde mobbing, trakassering, uønsket seksuell oppmerksomhet og overgrep i sin tid i førstegangstjenesten. Hun forteller at hun sa fra til sine sjefer i Hæren en rekke ganger, men at Forsvaret ikke tok tak i det som skjedde.

Avsløringene er en av flere, men forsvarssjef Eirik Kristoffersen sier til NRK at han mener dette dreier seg om et kulturproblem, ikke en ukultur. Han mener begrepet ukultur er for upresist.

– Jeg vil vite hva det her dreier seg om, hvilke avdelinger det er og hva vi kan gjøre med problemet for å få løst det, sier Kristoffersen.

Han sier han ikke kan være bekjent av historiene som har blitt fortalt.

– Det er min høyeste prioritet å få etterlevd verdiene våre i Forsvaret. Det er dette vi jobber med i det forebyggende sporet, og ikke minst hvordan vi skal håndtere de her sakene på en enda bedre måte, sier forsvarssjefen.

Powered by Labrador CMS