Nyheter

Sjefen for Forsvarsstaben, viseadmiral Elisabeth Natvig, bekrefter at enkeltsaker skal vurderes eksternt i Forsvaret.

Enkeltsaker i Forsvaret skal vurderes eksternt

Resultatet av den eksterne gjennomgangen skal være klart i høst.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Viseadmiral Elisabeth Natvig, sjefen for Forsvarsstaben, bekrefter til VG mandag at et antall enkeltsaker skal vurderes eksternt.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Det er nødvendig for å få en uhildet gjennomgang av hvordan vi har håndtert varslingssakene, spesielt med tanke på hvilken konsekvens varslingssaker har fått for varsler og den omvarslede, sier Natvig til VG.

– Den eksterne gjennomgangen skal være fullført i høst.

Forsvarsledelsen er blitt kjent med flere kritikkverdige forhold knyttet til mobbing og seksuell trakassering gjennom mediene. Den første saken som kom ut i denne omgangen, handlet om en sersjant som filmet en kvinnelig underordnet i dusjen.

Senere har NRK skrevet om varsler mot 17 toppledere i Forsvaret. Kristoffersen gikk igjennom varslene, og fant at det ikke lå kritikkverdige forhold på 16 av de 17 varslingene.

Les også: Varsling i Forsvaret – god varslingskultur eller ukultur?

VG skriver at både Stortinget og tillitsvalgte Forsvaret har bedt om at folk på utsiden av Forsvarets gjennomgår varslingssaker fra de siste årene.

Den 23. juni åpnet Kristoffersen for ekstern gjennomgang av Forsvarets varslingssystem, på bakgrunn av at varslere ikke er blitt godt nok ivaretatt og at flere av sakene ikke har fått konsekvenser.

Les mer: Forsvarets eksterne varslingsystem

Nå vil også et antall enkeltsaker bli vurdert eksternt , og Forsvaret skal om kort om tid i følge VG bestemme hvem utenfor Forsvarets ledelse som skal vurdere enkeltsakene.

Powered by Labrador CMS