Nytt om navn

– Jeg er glad, rørt og stolt, sier Miriam Weierud etter å ha mottatt Sjef Hærens hedersmynt.

Miriam Weierud hedret for arbeidet mot mobbing og seksuell trakassering

Nestlederen i Militært kvinnelig nettverk er tildelt Sjef Hærens hedersmynt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidligere leder, og nå nestleder i Militært kvinnelig nettverk, major Miriam Weierud, har fått Sjef Hærens hedersmynt for sitt arbeid mot mobbing og seksuell trakassering. I utmerkelsen står det at hun som leder MKN har vært en viktig pådriver og kompetanseperson for utvikling i Hæren, og at hennes personlige engasjement og tydelige stemme har utgjort en forskjell.

– Jeg er glad, rørt og stolt, sier Weierud til Forsvarets forum. Hun fikk tildelt prisen i en digital seremoni i går, foran avdelingen sin.

– Jeg setter stor pris på at arbeidet mot mobbing og seksuell trakassering anerkjennes og fremheves. På denne måten opplever jeg at at sjef for Hæren, Lars Lervik, tydelig viser at temaet er viktig, sier Weierud.

Sammen med andre forsvarskvinner opprettet hun i 2018 en egen emneknagg for å bekjempe seksuell trakassering: #tilmittforsvar og har i en rekke sammenhenger frontet arbeidet for bekjempelse av mobbing og trakassering.

– Trakassering må bekjempes, uansett om det er kvinner eller menn som utsettes eller utfører den. Dette er på ingen måte en «heksejakt» og handler ikke om at «alle menn» er dårlige kolleger og sjefer, langt derifra. Jeg trives godt i Forsvaret og i jobben min. Men jeg synes ikke noen skal akseptere at trakassering forekommer, selv om det ikke rammer egen person, har Weierud tidligere uttalt til Forsvarets forum.

Hvem bryr seg? Les portrettet i Forsvarets forum med Miriam Weierud.

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

Powered by Labrador CMS