Nyheter

GJENNOMGANG: Forsvarssjef Eirik Kristoffersen skal levere en rapport om flere varslingssaker som er omtalt i media den siste tiden.

Kristoffersen skal levere rapport om varslingssakene

Neste uke leverer forsvarssjefen en rapport til forsvarsminister Bjørn Arild Gram.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Forsvarssjef Eirik Kristoffersen skal levere en rapport til forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) 23. juni. Det skriver Dagsavisen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Rapporten kommer etter at flere medier har satt søkelyset på mobbing, seksuell trakassering og andre varslingssaker i Forsvaret. Kristoffersen forteller til Dagsavisen at han i rapporten vil gå gjennom de konkrete sakene som er kommet fram i mediene, og hvordan Forsvaret håndterer disse.

Et eksempel er VG-saken om snikfilming i dusjen, hvor en sersjant gjentatte ganger filmet en kvinnelig soldat i dusjen. Sersjanten ble dømt for forholdet, men beholdt graden og jobben i Forsvaret.

Dette til tross for at snikfilming i dusjen er en klar oppsigelsessak, ifølge arbeidsrettsadvokater Forsvarets forum har snakket med. Les mer om det her!

I kjølvannet av VG sin dusj-sak, kom det frem at NRK har fått innsyn i en rekke varsler rettet mot toppledere i Forsvaret. Disse varslene har Kristoffersen gjennomgått og i 16 av de 17 varslene fant han at det ikke foreligger kritikkverdige forhold.

I den kommende rapporten vil Kristoffersen også gjennomgå «hele instituttet rundt varsling», sier han til Dagsavisen.

– Både varslingskanalen, hvilke reaksjoner ting får og hvordan folk blir ivaretatt. I denne rapporten skal jeg liste opp alle nye tiltak som jeg anbefaler vi skal gjennomføre, for å komme problemet til livs.

Les også: Vi har ikke noen grunn til å være fornøyde, sier forsvarssjefens nestkommanderende om trakasseringssakene.

Powered by Labrador CMS