Nyheter

ADRESSAT: Oppropet fra Militært kvinnelig nettverk er adressert til forsvarsminister Bjørn Arild Gram. Her er han avbildet i forbindelse med en pressekonferanse i april.

Militært kvinnelig nettverk med opprop mot varslingshåndtering av seksuell trakassering

Oppropet er adressert til Forsvarsdepartementet og forsvarsminister Bjørn Arild Gram.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

«Vi ber Forsvarsdepartementet se til at Forsvaret etterlever nulltoleransen mot seksuell trakassering og gjør ord til handling. Med dette krever vi et tydelig oppgjør mot seksuell trakassering i Forsvaret og en gjennomgang av varslingshåndteringen, slik at Forsvaret kan være en trygg arbeidsplass for alle.»

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det står det i et opprop som er publisert på nettsiden opprop.net onsdag kveld. Oppropet er signert av hovedstyret til Militært kvinnelig nettverk.

I oppropet vises det til saken i VG om soldaten Julie Sandanger, som ble snikfilmet i dusjen av en overordnet. Sersjanten som gjorde det er siden dømt for forholdet.

Siden saken ble kjent, har forsvarsledelsen lovet en ny gjennomgang av forholdene og det er blitt stilt spørsmål til forsvarsminister Gram om saken på Stortinget.

To sjefssersjanter har skrevet debattinnlegg om saken: Vi skal ikke tolerere et eneste tilfelle av mobbing og seksuell trakassering

Powered by Labrador CMS