Morgendrillen

I FELT: Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) trivest best når han får dra ut og treffe folk på jobb i Forsvaret. Her fotografert på Rena leir i forbindelse med Regjeringens beslutning om å anskaffe 54 nye Leopard 2 stridsvogner.

Forsvarsministerens tips til velferd i felt er litt «koma-blanding» i sekken

Han ville gjerne delt en feltrasjon med sin kollega, Ukrainas forsvarsminister Oleksij Reznikov.

Publisert Sist oppdatert

I spalten «Morgendrillen» stiller Forsvarets forum de samme spørsmålene på e-post til en rekke personer som har en eller annen tilknytning til Forsvaret.

Navn: Bjørn Arild Gram

Alder: 51

Yrke: Forsvarsminister.

Sted: Norge.

Når og kanskje viktigst hvordan står du opp om morgenen?

– Vekkerklokka ringer som regel klokken 06:00 – første gang! Slumreknappen brukes nok et par ganger før jeg faktisk står opp.

Hva er det første du gjør?

– Sjekker nettavisene.

Når starter arbeidet?

– Er som regel på kontoret like etter klokken halv åtte om morgenen. Når dagen slutter, er en annen sak. Det blir lange dager.

Pensko eller feltstøvler?

– Statsrådsjobben krever nok mest pensko, men det er aller best når jeg kan være ute å besøke folkene i Forsvaret, gjerne i felt.

Pumpe jern eller løpe maraton?

– Jeg burde ha trent mye mer. Prøver å bruke en tredemølle på Akershus festning innimellom. Det blir definitivt mer intervall enn seig maraton.

Beste triks for velferd på øvelse?

– Ta med tørre sokker, litt dopapir og «koma-blanding» (sjokoladebiter, rosiner og peanøtter).

Rareste kulturkrasjopplevelse på øvelse med andre lands styrker?

– Har ikke noen slike opplevelser fra øvelser å fortelle om, men statsrådsbesøk i enkelte andre land med mottak på flystripa, bilkortesje, blålys og stengte gater samt et utall av livvakter oppleves å være et godt stykke fra en nøktern norsk hverdag.

Hvem ville du aller helst delt en pose FR (feltrasjon) med og hvorfor?

– Kanskje min kollega forsvarsminister Oleksij Reznikov fra Ukraina. Vi har blitt godt kjent, men jeg ville ha hørt mer om hvordan det går med han. Det er store ofre fra mange i krigen der, og det må også være svært krevende å stå i dette og ta vanskelige avgjørelser for det ukrainske lederskapet.

Smartklokke – yay or nay?

– Nay. Jeg er i så mange møter hvor man må være uten telefon eller andre duppedingser med sendere, at det blir bare upraktisk.

Hva er den største utfordringen akkurat nå, for din arbeidsplass konkret og for Forsvaret generelt?

– En alvorlig sikkerhetspolitisk situasjon gjør at Forsvaret må vokse mer og raskere. Det vil kreve mye av oss alle som jobber i sektoren. Den største utfordringen blir å få tak i de folkene og den kompetansen vi trenger.

Powered by Labrador CMS