Morgendrillen

Eirik Torsvoll på hjemmekontoret.

FD-rådgiveren ble sendt hjem fra sesjon rett etter synstesten og håper flere melder seg inn i Team Pensko

Ellers jogger han til lyden av podkast og foretrekker at klokka gjør kun én ting.

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I spalten «Morgendrillen» stiller Forsvarets forum de samme spørsmålene på e-post til en rekke personer som har en eller annen tilknytning til Forsvaret.

Navn: Eirik Torsvoll

Alder: 32 år

Yrke: Rådgiver i Forsvarsdepartementet, Seksjon for sikkerhetspolitisk analyse (FD II 1)

1. Når og kanskje viktigst hvordan står du opp om morgenen?

Enten så står jeg opp rundt kl. 07:00 med et smil om munnen og en glad gange, fordi jeg har fått sovet ut. Eller så står jeg opp hardt, brutalt og zombieaktig en gang fra kl. 04:45. Livet som småbarnsforelder er uforutsigbart.

2. Hva er det første du gjør?

Det kommer an på poden, men som regel har det noe med bleie og melk å gjøre. Det første jeg gjør for min egen del er å ta en dusj. Selv om det kanskje er miljømessig politisk ukorrekt å si, må jeg innrømme at jeg er veldig glad i lange, varme dusjer (jeg har sparedusj, da). Det er den beste måten å våkne skikkelig på for meg.

3. Når starter arbeidet?

Jeg er fornøyd når jeg får startet kl. 08:00. Som nyansatt i Forsvarsdepartementet har dette vært en god tid på å få småpratet med nye kolleger. Men nå er vi alle på hjemmekontor, så da blir det litt mindre mulighet for slike spontane møter.

4. Pensko eller feltstøvler? (forklar hvorfor)

Som én av de første i Morgendrillen-spalten skal jeg si noe så utradisjonelt som pensko. Jeg går i dress på jobb hver dag, og da hører disse til. Men nå på hjemmekontor går jeg mest i ullsokker. Jeg håper at flere blir med på Team Pensko i denne spalten fremover.

5. Pumpe jern eller løpe maraton?

Jeg er veldig glad i å jogge, så da velger jeg maraton. Å jogge ute er en nydelig måte å klarne hodet på, og ikke minst å få faglig påfyll. Noen av favorittpodkastene mine å høre på når jeg jogger er: War on the Rocks, At the Brink, A Most Terrible Weapon, Modern War Institute, Oslo Militære Samfund, Våre historier og ikke minst Krig & Sånn fra Forsvarets forum.

6. Beste triks for velferd på øvelse?

Jeg er en rendyrket sivilist, så jeg har faktisk aldri vært på øvelse. Da jeg ble kalt inn til sesjon startet de med helsekontroll. Etter synsprøven, der jeg ikke engang kunne lese den største bokstaven på tavlen, fikk jeg beskjed av den vakthavende offiseren at jeg egentlig ikke trengte å være med på resten av sesjonen. Det ble dermed ikke Forsvaret på meg. Gitt hvor interessert jeg er i sikkerhets- og forsvarspolitikk har jeg i ettertid tenkt at det kanskje var litt dumt at jeg ikke fikk gjennomgå i hvert fall førstegangstjenesten.

7. Rareste kulturkræsjopplevelse på øvelse med andre lands styrker?

Som jeg skriver i svaret mitt ovenfor har jeg dessverre lite å vise til her. Men jeg anbefaler svarene til de andre i Morgendrillen!

8. Hvem ville du aller helst delt en pose FR (feltrasjon) med og hvorfor?

Radarparet Truls Svendsen og Eyvind Hellstrøm. Jeg ser for meg at Eyvind kunne piffet opp feltrasjonen med sin kokkemagi og Truls ville skapt god stemning med sitt herlige lynne.

9. Smartklokke – yay or nay?

Helt klart nay. Jeg liker ikke tanken på å ha noe som maser på armen min. Samtidig liker jeg klokker som er enkle og elegante, og som fokuserer på å gjøre én ting bra (nemlig å vise tiden).

10. Hva er den største utfordringen akkurat nå, for din arbeidsplass konkret og for Forsvaret generelt?

Det er vanskelig å ikke peke på Covid-19. I Forsvarsdepartementet har det tvunget de fleste av oss helt eller delvis på hjemmekontor. Utfordringen blir da å få fullgode tekniske løsninger som tillater slikt hjemmearbeid. I tillegg må man finne rutiner som bevarer dynamismen man ville hatt om alle var på kontoret. Min erfaring så langt er at dette har gått ganske bra. Det samme problemet gjelder for Forsvaret, hvor pandemien legger bånd på alt fra sesjon, øvelser med og uten allierte, utenlandsoppdrag, beredskap og forsyningskjeder. Samtidig viser situasjonen at vi er tilpasningsdyktige. Det gir oss også en mulighet til å identifisere og rette opp svakheter i organisasjonen.

Powered by Labrador CMS