Nyheter

FORTSETTER DIALOGEN: Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) sier regjeringen og forsvarssjefen vil ha videre dialog om stridsvognanskaffelsen.
FORTSETTER DIALOGEN: Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) sier regjeringen og forsvarssjefen vil ha videre dialog om stridsvognanskaffelsen.

Tidfester stridsvogn-råd

Regjeringen skal ifølge DN ha mottatt et råd fra forsvarssjef Eirik Kristoffersen om å droppe stridsvognanskaffelsen. Nå har forsvarsministeren svart Stortinget om når rådet kom.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

«Forsvarsdepartementet mottok en vurdering fra forsvarssjefen 2. november 2022. Vurderingen er gradert.»

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det skriver forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) i et brev til Stortinget. Det er et svar på et skriftlig spørsmål fra Venstre-leder Guri Melby.

Hun oppsummerte at Dagens næringsliv 24. november skrev at forsvarssjef Eirik Kristoffersen har frarådet regjeringen å anskaffe stridsvogner. I etterkant har Gram informert om at regjeringen vil gå videre med anskaffelsen som planlagt.

Etter planen skal kontrakten for 82 stridsvogner med en kostnadsramme på 19,3 milliarder kroner signeres i løpet av året. Alternativene er Leopard 2A7 fra Tyskland og K2 Black Panther fra Sør-Korea.

Melby skriver at hun leser situasjonen som at regjeringen ikke vil ta tilrådningen til følge.

«I så fall vil det være relevant å vite hvor lang tid statsråden og departementet brukte på å vurdere forsvarssjefens militærfaglige begrunnelser og å ta en beslutning om å ikke ta den oppdaterte tilrådningen til følge», skriver hun i sitt skriftlige spørsmål.

Gram skriver i sitt svar til Melby at regjeringen planlegger for anskaffelse av stridsvogner, at prosessen går videre i tråd med fremdriftsplanen som er lagt og at regjeringen vil ha videre dialog med forsvarssjefen om hans vurderinger knyttet til anskaffelsen.

Powered by Labrador CMS