Nyheter:

– Med innfasingen av nye redningshelikoptre på basene i Bodø og på Banak vil den sjuende basen i Troms gi en betydelig styrket helikopterkapasitet i nord, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H).

Regjeringen vil opprette ny helikopterbase i Tromsø

Regjeringen la fredag fram et forslag om opprettelse av en ny sivil redningshelikopterbase i Tromsø.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Regjeringen har i de senere årene foretatt en betydelig styrking av redningshelikopterkapasiteten. Med innfasingen av nye redningshelikoptre på basene i Bodø og på Banak vil den sjuende basen i Troms gi en betydelig styrket helikopterkapasitet i nord, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) i en pressemelding.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Havfiskeflåtens organisasjon, Fiskebåt, har sammen med blant annet Fiskarlaget og Norges Sjømannsforbund støttet at basen bør legges til Troms.

– Vi har hele tiden vært opptatt av at basen må plasseres der den kan gjøre mest nytte. Ut fra regjeringens vurderinger er en plassering i Tromsø riktig, sier avdelingsleder Tor Are Vaskinn i Fiskebåt.

Prisen for basen er på 1,8 milliarder kroner fordelt over perioden 2022 til 2028. Helikopterbasen skal etter planen settes i drift i løpet av 2022.

Powered by Labrador CMS