Nyheter

NY JOBB: Oliver Berdal er i dag sjef for Kystvakten. Fredag ble det klart at han tar over som sjef for Sjøforsvaret.

Oliver Berdal blir ny sjef for Sjøforsvaret 

Fredag ble sjef for Kystvakten Oliver Berdal i statsråd utnevnt til kontreadmiral og beordret i stilling som ny sjef for Sjøforsvaret. 

Publisert Sist oppdatert

Oliver Berdal er ny sjef for Sjøforsvaret. Det ble klart i statsråd fredag. Berdal kommer fra stillingen som sjef for Kystvakten, hvor han har vært sjef siden 2020. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Jeg setter stor pris på tilliten og ser frem til å ta fatt på en spennende og krevende jobb. Mest av alt gleder jeg meg til å jobbe med alle de dyktige kollegaene på sjø og land for sammen å gjøre Sjøforsvaret enda bedre i en krevende og alvorlig tid, sier den påtroppende sjefen i en pressemelding fra Forsvaret. 

Berdal har tidligere jobbet som skipssjef på ubåt, blant annet under operasjon Active Endeavour i Middelhavet i 2006, og som sjef for ubåtvåpenet. 

Han har også erfaring fra Forsvarsdepartementet. Berdal har en sivil mastergrad i prosjektledelse i tillegg til sin militære utdannelse. 

Berdal tar over etter Rune Andersen, som skal over i ny jobb som sjef for Forsvarets operative hovedkvarter (FOH). 

Fire offiserer søkte på stillingen for å bli Andersens etterfølger. 

Powered by Labrador CMS