Nyheter

SKAL ERSTATTES: Rune Andersen forlater jobben som sjef for Sjøforsvaret til fordel for sjefsjobben på FOH. Dermed er Sjøforsvaret på utkikk etter en erstatter.

Disse vil overta etter Rune Andersen

Sjef for Marinen og sjef for Kystvakten er blant søkerne som ønsker å ta over stillingen som sjef for Sjøforsvaret. 

Publisert Sist oppdatert

I august ble det klart at Rune Andersen skal over i ny jobb som sjef for Forsvarets operative hovedkvarter (FOH). Andersen tar over etter Yngve Odlo, som går av med pensjon. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Fire offiserer har søkt på stillingen som sjef for Sjøforsvaret, og kan med det bli Andersens etterfølger. 

Dette er søkerne:

  • Flaggkommandør Trond Gimmingsrud (48). Han er i dag sjef for Marinen, og tok over stillingen da Rune Andersen ble sjef for Sjøforsvaret. 
  • Kontreadmiral Ole Morten Sandquist (57), nestkommanderende på FOH. Har erfaring som blant annet forsvarsattaché i Washington D.C. og som skipssjef under piratoperasjoner utenfor kysten av Somalia.
  • Flaggkommandør Oliver Berdal (48), sjef for Kystvakten. Har vært sjef for Kystvakten siden tidlig i 2020, og har tidligere vært sjef for Ubåtvåpenet i Marinen. 
  • Flaggkommandør Ståle Pedersen (57), sjef for operasjoner ved Joint Force Command Norfolk (JFCNF). Les Morgendrillen med Pedersen her!

Hvem som får jobben vil bli klart i Kongen i statsråd, som avholdes på fredager. 

Powered by Labrador CMS