Nyheter

NY JOBB: Sjef for sjøforsvaret Rune Andersen blir sjef for Forsvarets operative hovedkvarter. .

Rune Andersen er ny sjef for Forsvarets operative hovedkvarter

Fredag ble Rune Andersen utnevnt til viseadmiral i statsråd og beordret i stilling som sjef for Forsvarets operative hovedkvarter (FOH).

Publisert Sist oppdatert

Rune Andersen ble fredag beordret i ny stilling som sjef for Forsvarets operative hovedkvarter (FOH). Han er også utnevnt til viseadmiral. Han tiltrer fra det tidspunkt Forsvarsdepartementet bestemmer.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Forsvarssjefens fremste operative rådgiver

Sjefen for FOH har kommandoen for Forsvarets operative virksomhet, både innenlands og utenlands, og er forsvarssjef Eirik Kristoffersens fremste rådgiver når det gjelder operative spørsmål.

– FOH er det sentrale navet i Forsvarets operative virksomhet og linken til NATO og våre allierte. Jeg ser virkelig frem til å videreføre den viktige jobben som gjøres, og samtidig fortsette utviklingen av hovedkvarteret for å møte den nye sikkerhetssituasjonen og tilpasse oss et Nato i endring, sier Andersen i en pressemelding.

– Riktig erfaring og bakgrunn

I samme pressemelding gratulerer forsvarssjefen Andersen med utnevnelsen:

– Gratulerer til Rune Andersen med utnevnelsen og viktig stilling. Jeg ser frem til å fortsette å videreutvikle Forsvaret med ham som sjef FOH. Andersen har både riktig erfaring og bakgrunn for å lede hovedkvarteret i en mer uforutsigbar og usikker tid, sier Kristoffersen.

Andersen har bred erfaring fra Sjøforsvaret. Han har blant annet vært skipssjef på Hauk- og Skjold-klasse missiltorpedobåt, og fra 2018 til 2020 var han sjef for Marinen.

Han har tidligere erfaring fra Forsvarsdepartementet og fra Sjøforsvarsstaben. Han har siden 2020 vært sjef for Sjøforsvaret.

Fem kandidater søkte på jobben jobben: Ole Morten Sandquist, Ingrid Gjerde, Oliver Berdal, Lars Sivert Lervik og Rune Andersen.

Gjerde ble senere utnevnt som generalløytnant og beordret i stilling som ny sjef for Forsvarsstaben (FST).

Andersen overtar etter nåværende sjef Yngve Odlo, som i november går av med pensjon.

Powered by Labrador CMS