Nyheter

FÅR NY JOBB: Generalmajor Ingrid Margrethe Gjerde får snart ny grad og stilling.

Ingrid Gjerde blir ny sjef for Forsvarsstaben

Fredag ble Ingrid Gjerde utnevnt som generalløytnant i statsråd og beordret i stilling som sjef for Forsvarsstaben (FST).

Publisert Sist oppdatert

Elisabeth Natvig sitter på sitt tredje år over pensjonsalder, og skal i høst gi seg som sjef for Forsvarsstaben (FST).

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Fredag ble det klart at Ingrid Margrethe Gjerde blir FSTs nye sjef. Med det blir hun forsvarssjef Eirik Kristoffersen nye nestkommanderende.

I forbindelse med beordringen er hun også utnevnt til generalløytnant. Gjerde er i dag generalmajor.

Les også: I 2021 deltok hun i Forsvarets forums spalte «Morgendrillen».

Jobber på Kypros

Hun kommer fra stillingen som sjef for FNs fredsbevarende styrke UNFICYP på Kypros. På CV-en har hun stillinger som blant annet kompanisjef i Telemark bataljon, sjef for Hans Majestet Kongens Garde, sjef for Krigsskolen og stabssjef i Hæren.

Hun har også bred internasjonal erfaring, med stillinger som troppssjef i Libanon, kompanisjef i Bosnia-Hercegovina og som kontigentsjef i Afghanistan.

I tillegg har hun erfaring fra både Forsvarsstaben og Forsvarsdepartementet.

Les også: Les mer om Gjerdes nåværende jobb på Kypros her.

Vil fokusere på rekruttering

– Jeg skal gjøre mitt beste for å støtte forsvarssjefen i å løse dagens oppgaver og å styrke Forsvaret i en sikkerhetspolitisk krevende tid. Å rekruttere, beholde og utvikle personellet vårt anser jeg som det viktigste satsningsområdet, sier Gjerde i en pressemelding fra Forsvaret.

Hun tiltrer fra det tidspunkt Forsvarsdepartementet bestemmer.

Det var flere tunge navn på søkerlisten, blant andre viseadmiral Louise Dedichen og Norges forsvarsattaché til Canada Odd-Harald Hagen.

Powered by Labrador CMS