Julekalender 2023: Luke #8

FELTMANN I FELT: Erik er engasjert for Forsvaret, og synes det har vært gøy å ha et slikt etternavn når man er i militæret.
FELTMANN I FELT: Erik er engasjert for Forsvaret, og synes det har vært gøy å ha et slikt etternavn når man er i militæret.

Luke 8: Feltstøvler og feltbukser er Erik Feltmanns favoritter

Om det var feltflaske, feltspade eller feltcapsen man skulle ha, så var det selvsagt Erik Feltmann man spurte.

Publisert

I årets julekalender «Forsvarsnavn i Forsvaret» stiller Forsvarets forum ulike spørsmål til folk som har tilknytning til Forsvaret, med et forsvarsrelatert etternavn. Hvordan etternavnet har preget tjenesten din, morsomme historier, og ikke minst et julespørsmål. Spalten tar for seg et nytt etternavn hver dag fram til julaften. Dette blir en hyllest til alle som har fått kommentert etternavnet sitt i militæret. 

Navn: Erik Feltmann Halvorsen

Tilknytning til Forsvaret: HV med diverse kurs på bok, med i Norsk Reservistforbund og er generelt opptatt av Forsvaret og beredskap

Alder: 60

Nevn en hendelse hvor etternavnet ditt har blitt brukt i en setting i Forsvaret.

– En hendelse er under oppstilling hvor befalet sa: «Trenger en frivillig til å hente en feltspade og feltflaske!» så smalt det en kommentar fra en bak i troppen: «Det må jo bli Feltmann!»

– På kurs i HV hvor jeg brukte hansker og solbriller i felt som beskyttelse, ikke for å se stilig ut, så fikk jeg tilnavnet «Feltmannequin».

– En annen hendelse var at en venninne trodde i flere år at Feltmann var en grad jeg hadde i HV, ikke at det var det faktiske navnet mitt.

Har du møtt på noen utfordringer med tanke på etternavnet ditt? 

– Når jeg kom på jobb da jeg skulle gå i lære, ble jeg presentert for en ny kollega som spøkefullt slo hælene sammen og gjorde nazihilsen da han hørte navnet mitt. Det var ikke særlig hyggelig.

Hva er den største gleden med å ha et forsvarsrelatert etternavn?

– En positiv side er at i en tropp på 30 som jeg tilhørte var det to som het Halvorsen og seks som het Erik til fornavn. Da var det både praktisk og greit å bruke Feltmann. Da var det aldri tvil.

Vet du opphavet til etternavnet ditt?

– Opphavet er visstnok fra en dansk offiser som kom til Norge på 1700-tallet og brukt i familien med jevne mellomrom etter det . Vi er i dag kun tre igjen. Onkel, min datter og meg som heter Feltmann Halvorsen.

Hva gleder du deg mest til med julaften?

– Største gleden ved julaften er treffe familie og spise god mat. Må se Snekker Andersen på TV.

Powered by Labrador CMS