Julekalender 2023: Luke #16

«Jaaaaa, Skjold»: Er blitt et kjent uttrykk i troppen til Pål.

Luke 16: Pål Skjold var ikke i Skjold leir

Han kan derimot ha blitt litt småflau da en major tok over stillingen hans i felt.

Publisert Sist oppdatert

I årets julekalender «Forsvarsnavn i Forsvaret» stiller Forsvarets forum ulike spørsmål til folk som har tilknytning til Forsvaret, med et forsvarsrelatert etternavn. Hvordan etternavnet har preget tjenesten din, morsomme historier, og ikke minst et julespørsmål. Spalten tar for seg et nytt etternavn hver dag fram til julaften. Dette blir en hyllest til alle som har fått kommentert etternavnet sitt i militæret. 

Navn: Pål William Skjold

Tilknytning til Forsvaret: I innsatsstyrken til HV 11 Archery. Har vært der i 15 år.

Alder: 37 år

Sted: Valderøya, utenfor Ålesund. 

Nevn en hendelse hvor etternavnet ditt har blitt brukt i en setting i Forsvaret.

– En liten inside joke innad i troppen var, og er fortsatt «Jaaaa, Skjold!». Det hele begynte under en øvelse i Bjorli, med de gamle blomsterpott-hjelmene.

– Noe som jeg syntes var super teit! For dere som ikke vet hvilken hjelm jeg mener, så kan du google «spaceballs» og se hjelmen som Darth Vader bruker der. Den ligner veldig og var veldig stor!

– Den beryktede hjelmen «glemte» jeg hele tiden i bilen eller i teltet, fordi jeg synes camocaps og aktiv hørselsvern var mye kulere! Så da vi var i teltet gikk plutselig alarmen og vi måtte skynde oss ut i stillingene. Jeg sto der i stillingen min, skitten, ladd, klar og med det «kule» utstyre på, istedenfor den teite hjelmen. 

– Så hører jeg og makkeren min at det kommer noen gående bak oss. Det er den nye sjefen for innsatsstyrken som ville se over troppen. Der kommer han gående mot den eneste som skiller seg ut fra troppen.. joda, meg! Han går opp til meg, ser på navneskiltet mitt og sier, «Jaaa, Skjold, jeg ser du har ikke på deg riktig hodeplagg?! Jeg tar over sikringen din mens du henter den!»

– Jeg følte meg som en skikkelig FNG (Fucking new guy, journ.anm) og gikk mot teltet for å hente den, og hørte majoren klatre inni den skitne stillingen min og faktisk tok sikringen min sammen med min egen makker! Jeg tror aldri jeg har løpt så fort i mitt liv! Bra flaut! MEN majoren har aldri glemt navnet mitt etter den hendelsen, så noe bra kom ut av det.

RAMPESTREKEN: Pål liker en lett og livlig stemning når han er ute på øvelse med troppen.

Har du møtt på noen utfordringer med tanke på etternavnet ditt? 

 – I grunn ikke. Utenom at alle spør om jeg hadde førstegangs tjenesten på Skjold leir? Nope!

Hva er den største gleden med å ha et forsvarsrelatert etternavn?

– Det høres i alle fall bedre ut enn et flaut etternavn som Tyttebærklatt.

Vet du opphavet til etternavnet ditt?

– Nei dessverre. Faren min er fra Oslo og moren min fra New York. 

Hva gleder du deg mest til med julaften?

– Før var det å sette seg foran tv-en med en konge julefilm, juleøl i hånda og et hel fenalår. Nå som jeg er tobarnsfar, så er det gleden de får både før jul med rampenissen og julaften med julenissen som gir meg mest glede.

Powered by Labrador CMS