Julekalender 2023: 

ARTIGE SAMTALER: Navnet Krigsvold dyrker til flere samtaler hvor man kan ha det morsomt i tjenesten. Her fra førstegangstjenesten, hvor han fikk møte en ulv (Krigsvold til venstre).

Luke 19: Petter Krigsvold har et voldelig etternavn

Folk husker som oftest Petter etter de har fått vite etternavnet hans. Det synes han at er positivt.

Publisert Sist oppdatert

I årets julekalender «Forsvarsnavn i Forsvaret» stiller Forsvarets forum ulike spørsmål til folk som har tilknytning til Forsvaret, med et forsvarsrelatert etternavn. Hvordan etternavnet har preget tjenesten din, morsomme historier, og ikke minst et julespørsmål. Spalten tar for seg et nytt etternavn hver dag fram til julaften. Dette blir en hyllest til alle som har fått kommentert etternavnet sitt i militæret. 

Nevn en hendelse hvor etternavnet ditt har blitt brukt i en setting i Forsvaret.

– Jeg husker første dag på Sessvollmoen, da det var opprop av alle vernepliktige. Når befalet kom til mitt etternavn ble det informert følgende: «Nå kommer vi til det mest militære etternavnet vi har hatt på lang tid, Krigsvold!».

– Med etternavnet Krigsvold var det veldig hyggelig å være ute i tjeneste i militærleirene på Bardufoss. Veldig mange hadde registrert etternavnet, noe som skapte mange gode og artige samtaler. Når vi var i «tjeneste» på forlegningene ble det ofte ropt «Nå kommer Krigsvold!» i positiv forstand.

Har du møtt på noen utfordringer med tanke på etternavnet ditt?

– Kun positive hendelser. 

Navn: Petter Krigsvold

Tilknytning til Forsvaret: Gjennomførte førstegangstjenesten som militærpoliti.

Alder: 36 år

Sted: Trondheim

Hva er den største gleden med å ha ett forsvarsrelatert etternavn?

– Den største gleden er at etternavnet stort sett alltid blir husket.

Vet du opphavet til etternavnet ditt?

– Opphavet er fra et sted i Budalen i Trøndelag, og fantasien for forklare hva som skjedde der.

Hva gleder du deg mest til med julaften?

– Jeg gleder meg mest til juleselskapet. I år blir vi 13 personer til julemiddag hos oss. Vi spiser and, hasselbackspoteter, rødvinssaus, jordskokkpuré, bakte beter og rosenkål.

Powered by Labrador CMS