Julekalender 2023:

HÆREN I HÆREN: Emil hadde dessverre ingen bilde av seg selv i tjeneste, men her er stridsvesten hans med navnelappen.

Luke 22: Emil Hæren er i Hæren

Emil begynner å bli lei av alle kommentarene fra befal og medsoldater. Det til tross for at han bare har vært i Forsvaret i fem måneder.

Publisert Sist oppdatert

I årets julekalender «Forsvarsnavn i Forsvaret» stiller Forsvarets forum ulike spørsmål til folk som har tilknytning til Forsvaret, med ett forsvarsrelatert etternavn. Hvordan etternavnet har preget tjenesten din, morsomme historier, og ikke minst et julespørsmål. Spalten tar for seg et nytt etternavn hver dag fram til julaften. Dette blir en hyllest til alle som har fått kommentert etternavnet sitt i militæret. 

Nevn en hendelse hvor etternavnet ditt har blitt brukt i en setting i forsvaret.

– Hæren, det er tross alt den største forsvarsgrenen i Forsvaret. 

Har du møtt på noen utfordringer iforhold til etternavnet ditt? 

– Ikke egentlig. Jeg synes jo navnet i seg selv er ganske kult, og det gjør flere andre også. Derfor er nok det eneste at det begynner å bli en god del som kommenterer navnet. Så jeg begynner kanskje å bli lei, men det er jo litt morsomt også.

Navn: Emil Hæren-Jakobsen

Tilknytning til Forsvaret: Nåværende vakt- og sikringssoldat på Kolsås i førstegangstjenesten.

Alder: 19 år

Største gleden med å ha ett forsvarsrelatert etternavn?

– Jeg synes det er ganske gøy å se de forskjellige reaksjonene til befalet når de ser navnet mitt. Noen synes det er kjempekult, så da må jeg jo le litt.

Vet du opphavet til etternavnet ditt?

– Litt usikker, har ikke gjort så mye research rundt navnet. Det eneste jeg vet er at 35 personer i Norge har det samme etternavnet

Hva gleder du deg mest til med julaften?

– I år blir en litt annerledes jul, da jeg skal ha vakt på julaften. Allikevel håper jeg det blir en koselig jul, med god mat og hygge. Det er det jeg gleder meg mest til med julaften.

Powered by Labrador CMS