Julekalender 2023: Luke #3

BERGING OG BESKYTTELSE: Etternavnet til Atle går mange århundre tilbake i tid.
BERGING OG BESKYTTELSE: Etternavnet til Atle går mange århundre tilbake i tid.

Luke 3: Atle Borg er glad for at han ikke har samme fornavn som faren

Til tross for vekslinger med en viss tennisspiller, har ikke Atle opplevd mange hendelser som angår etternavnet. Han kan derimot ikke vente til jula treffer inn.

Publisert Sist oppdatert

I årets julekalender «Forsvarsnavn i Forsvaret» stiller Forsvarets forum ulike spørsmål til folk som har tilknytning til Forsvaret, med et forsvarsrelatert etternavn. Hvordan etternavnet har preget tjenesten din, morsomme historier, og ikke minst et julespørsmål. Spalten tar for seg et nytt etternavn hver dag fram til julaften. Dette blir en hyllest til alle som har fått kommentert etternavnet sitt i militæret. 

Navn: Atle Borg

Tilknytning til Forsvaret: Tatt befalsutdanning, og mesteparten av senere liv vert i tett kontakt med HV. Ble dimittert for et par år siden

Alder: 54 år

Nevn en hendelse hvor etternavnet ditt har blitt brukt i en setting i Forsvaret.

– For å være ærlig, så kan jeg ikke komme på en eneste setting, utenom de åpenbare, der det har vært gjort noe spesiell bruk av Borg.

Har du møtt på noen utfordringer med tanke på etternavnet ditt? 

– I grunnen ikke, til tross for at det pussig nok har vært mulig å feilstave på flere måter. Det var en tid da en viss tennis-spiller ble nevnt i ulike sammenhenger. Utfordringen var derimot større for min far, som faktisk heter Bjørn til fornavn.

Hva er den største gleden med å ha et forsvarsrelatert etternavn?

– Vel, for meg har Forsvaret vært en naturlig del av hele mitt voksne liv. Forhåpentligvis har jeg levert solid nok til at navnet har stått i stil.

Vet du opphavet til etternavnet ditt?

– Navnet regnes som å bety berging og beskyttelse, så der er det jo noe som er relevant. Det kan ha flere opphav. Eksempelvis ble byen Borg grunnlagt med 1016 av Olav den Hellige – i dag kjent som Sarpsborg. For vår familie har slektsforskning vist et opphav i Sverige, men en tollinspektør innvandret for noen hundre år siden.

Hva gleder du deg mest til med julaften?

– Julaften, og i grunnen hele julen er en stor høytid hos oss. Gleder meg stort til å ha fritid som kan brukes sammen med venner og familie. Det er tid som settes enormt pris på. Kan ikke vente.

Powered by Labrador CMS