Julekalender 2023: Luke #11

HILSEN: Norsklæreren til Marius sa at han ikke trengte å skrive «Med vennlig hilsen Marius Hilsen», selv om det skulle være formelt.
HILSEN: Norsklæreren til Marius sa at han ikke trengte å skrive «Med vennlig hilsen Marius Hilsen», selv om det skulle være formelt.

Luke 11: Det har blitt mange hilsninger for Marius Hilsen

Han fikk av norsklæreren lov til å skrive «Fra Marius Hilsen», så han slapp dobbel hilsen.

Publisert

I årets julekalender «Forsvarsnavn i Forsvaret» stiller Forsvarets forum ulike spørsmål til folk som har tilknytning til Forsvaret, med et forsvarsrelatert etternavn. Hvordan etternavnet har preget tjenesten din, morsomme historier, og ikke minst et julespørsmål. Spalten tar for seg et nytt etternavn hver dag fram til julaften. Dette blir en hyllest til alle som har fått kommentert etternavnet sitt i militæret. 

Nevn en hendelse hvor etternavnet ditt har blitt brukt i en setting i Forsvaret.

– Etternavnet mitt er såpass uvanlig at de fleste som kjenner til noen med dette etternavnet husker alltid den personen, og spør om vi kjenner hverandre. 

Har du møtt på noen utfordringer med tanke på etternavnet ditt? 

– Svært få utfordringer, bare artige kommentarer. Men i formelle brev skal man alltid avslutte brevet «med vennlig hilsen» Jeg husker at min norsklærer sa jeg kunne velge å benytte «fra Marius Hilsen».

Navn: Marius Hilsen

Tilknytning til Forsvaret: Områdesersjant i HV-05, vært i Heimevernet i 20 år

Alder: 44 år

Største gleden med å ha et forsvarsrelatert etternavn?

– Alle husker hvem du er!

Vet du opphavet til etternavnet ditt?

– Kommer fra Øvre Eiker. 

Hva gleder du deg mest til med julaften?

– Gleder meg til å være sammen med familien min, for jeg har vært ute og løst oppdrag for forsvaret i seks måneder nå og nettopp kommet hjem. Jeg skal bruke mye tid sammen med mine to sønner som er veldig glad for å ha pappa hjemme igjen! I tillegg skal jeg gå mye på ski.

Powered by Labrador CMS