Julekalender 2023: Luke #10

FORT Å BLI MINNET PÅ: Når Ane kjører forbi plasser som slutter på «moen» er det vanskelig å ikke tenke på etternavnet sitt.
FORT Å BLI MINNET PÅ: Når Ane kjører forbi plasser som slutter på «moen» er det vanskelig å ikke tenke på etternavnet sitt.

Luke 10: Ane Moen har siste delen av ti militære leirer i etternavnet

Setermoen, Sessvollmoen og Terningmoen er alle navn som daglig blir nevnt for Ane.

Publisert

I årets julekalender «Forsvarsnavn i Forsvaret» stiller Forsvarets forum ulike spørsmål til folk som har tilknytning til Forsvaret, med et forsvarsrelatert etternavn. Hvordan etternavnet har preget tjenesten din, morsomme historier, og ikke minst et julespørsmål. Spalten tar for seg et nytt etternavn hver dag fram til julaften. Dette blir en hyllest til alle som har fått kommentert etternavnet sitt i militæret. 

Nevn en hendelse hvor etternavnet ditt har blitt brukt i en setting i Forsvaret.

– Det nevnes stort sett daglig, for eksempel når soldatene snakker om kasernenene de bor på som heter SeterMoen og SessvollMoen, eller når kollegaer fra TerningMoen ringer.

Har du møtt på noen utfordringer med tanke på etternavnet ditt?

– Det har jo hendt jeg får mail som skulle vært til en av de andre Moen i staben, fort å ta feil når vi er fire-fem Moen på samme arbeidssted.

Navn: Ane Moen

Tilknytning til Forsvaret: Administrasjonskonsulent i Hærstaben

Alder: 38 år

Sted: Bardufoss

Hva er den største gleden med å ha et forsvarsrelatert etternavn?

– Jeg blir jo minnet på etternavnet mitt nesten uansett hvor jeg er. Om det er en lokasjon vi kjører forbi langs veien, lunsjkameraten min som bor på Moen eller kollegaene jeg møter i Forsvaret som har samme etternavn, da er det enkelt å komme i prat. Det er på en måte litt staselig å ha etternavn mange bruker i det daglige. 

Vet du opphavet til etternavnet ditt?

– Til tross for at det finnes så mange stedsnavn og folk med navn Moen vet jeg merkelig nok ikke det. 

Hva gleder du deg mest til med julaften?

– Champagne, dessert og være sammen med de jeg er glad i hele dagen.

Powered by Labrador CMS