Nyheter

BISTAND: Norge har sendt et Hercules transportfly til Tyrkia for å hjelpe landet etter at det ble rammet av flere jordskjelv.

Norge har sendt transportfly til Tyrkia for å hjelpe etter jordskjelvene

Forsvaret har sendt et Hercules transportfly til Tyrkia for å bistå med medisinsk evakuering av skadde personer og transport av nødhjelp etter jordskjelvene.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Ødeleggelsene i Tyrkia er enorme, og situasjonen er kritisk. Tyrkia har bedt om internasjonal hjelp og støtte. Det er viktig at vi bidrar der vi kan i denne svært vanskelige situasjonen, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i en pressemelding fra regjeringen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Tyrkia har bedt om hjelp etter jordskjelvene som rammet Tyrkia og Syria natt til 6. februar. Sammen med flere andre land sender Norge transportfly for å støtte Tyrkia.

Hercules-flyet med mannskap dro lørdag fra Gardermoen og kan bli satt inn i Tyrkia raskt. Mannskapet om bord består både av flypersonell som har erfaring fra tilsvarende operasjoner, og ansatte og helsepersonell på beredskap.

– Norge stiller med et transportfly på kort varsel, som vil kunne evakuere skadde personer fra de rammede områdene til sykehus. Flyet kan også brukes til å transportere nødhjelp, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp).

Forsvaret har også tidligere sendt fly og personell i flere kriser og situasjoner, både her hjemme i Norge og i utlandet.

Powered by Labrador CMS