Morgendrillen

FELT: Godt humør gjør alltid feltøvelsen bedre, skriver kadett Cathrine Caspari.

Kadett Cathrine Caspari vil gjerne dele en feltrasjon med ett av sine forbilder, general Ingrid Gjerde

Kapasitet- og plassmangel er en av utfordringene ved Krigsskolen mener Caspari, som for øyeblikket skriver bacheloroppgaven sin.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I spalten «Morgendrillen» stiller Forsvarets forum de samme spørsmålene på e-post til en rekke personer som har en eller annen tilknytning til Forsvaret.

Navn: Cathrine Caspari

Alder: 22

Yrke: Kadett på Krigsskolen

Sted: Linderud

Når og kanskje viktigst hvordan står du opp om morgenen?

– Stort sett starter dagen klokken 07.00 til lyden av P3-morgen. Da står jeg opp fra senga på A-blokka og krysser fingrene for at det er kokt egg til frokost i messa.

– Innimellom blir det opp før klokken 06.00 for en treningsøkt, hvis resten av dagen er fullstappa.

Hva er det første du gjør?

– En rask titt innom de «viktigste» sosiale medieplattformene (les: Snapchat og Instagram), deretter NRK for å tvinge opp øynene og se om jeg har gått glipp av noe viktig i løpet av natten.

Når starter arbeidet?

– Undervisning starter som oftest klokken 08.00, men varierer ut fra hva slags opplegg vi har på skolen. Akkurat nå er det bachelorperiode og vi disponerer tiden fritt. Jeg jobber likevel best på morgenen, så det er sjeldent makkeren min og jeg kommer i gang noe særlig senere enn 8.

Pensko eller feltstøvler?

– Pensko i helgene og feltstøvler i hverdagen! Det er definitivt ikke noe mer behagelig enn feltstøvler, men det er da gøy å pynte seg en gang i blant.

KADETT: Caspari går på Krigsskolen på Linderud.

Pumpe jern eller løpe maraton?

– Pumpe jern, 10 av 10 ganger. Jeg skulle gjerne ønske jeg var en maratonløper, men det tåler verken knær eller ankler. Sykkel og langrenn blir alternativet for å holde kondisen ved like.

Beste triks for velferd på øvelse?

– Det er vel ikke noe sjokk for de fleste, men smør, ost og gastromat løfter den ellers smakløse FR-en til nye høyder. Om man ikke vil bære med seg ekstra vekt kommer man derimot særdeles langt med godt humør.

Rareste kulturkræsjopplevelse på øvelse med andre lands styrker?

– Jeg har enda ikke vært så heldig (eller uheldig?) å få oppleve noen kulturkræsj på øvelse, så der har jeg ikke noe å dele.

Hvem ville du aller helst delt en pose FR (feltrasjon) med og hvorfor?

– Nå har jeg allerede vært så heldig å få dele flere måltid med vedkommende før, men jeg ville likevel delt en FR med general Ingrid Gjerde. Hun er definitivt et av mine forbilder i Forsvaret, og er en jeg gjerne vil lære mer av.

Smartklokke – yay or nay?

– Yay. Hva er vitsen med å trene om man ikke logger det på Strava? Smartklokke i garnison, god gammeldags casio-klokke i felt.

Hva er den største utfordringen akkurat nå, for din arbeidsplass konkret og for Forsvaret generelt?

– På min arbeidsplass vil jeg si at plass- og kapasitetsmangel er en av de største utfordringene. For hvert år øker størrelsen på kullene, uten at bosituasjonen og instruktørantallet henger med. Trange og dårlige boforhold for kadettene går utover trivsel og læringsutbytte.

Powered by Labrador CMS