Nyheter:

Se video: Politiet og 330-skvadron etter Gjerdrum-skredet

Politiet frigir onsdag video fra natten skredet gikk på Gjerdrum.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Videoen viser det viktige samarbeidet mellom politiets helikopter og redningshelikoptret i et akutt oppdrag, skriver politiet i en pressemelding.

I opptaket hører man at politiet forteller at de lokaliserer personer som 330-skvadronen løftet ut.

– Politihelikopterets kamerakapasitet bidro til å finne personer i skredet der de lå blant rester av hus og biler. Politiet anviste hvor personene var og 330-skvadronen heiste dem opp, sier Gunnar Arnekleiv, flygesjef i politiets helikoptertjeneste.

Politiets helikoptertjeneste opererer to helikoptre og har beredskap 24/7 ved politiets nasjonale beredskapssenter på Taraldrud, står det i pressemeldingen. Det ene er konfigurert for transportoppdrag, og det andre helikopteret for søk- og overvåkning.

Øst politidistrikt mottok melding om skredet klokken 3.59 natt til onsdag 30. desember. Klokka 5.18 gikk det ut en Twitter-melding fra politiet om skredet.

Det første døgnet bisto Forsvaret i søket med Bell-helikopter, Sea King redningshelikopter og Orion-fly fra Andøya. Orion har i likhet med AW101 og Sea King har sensorkapasiteter som blant annet kan oppdage varmesignaler fra personer.

Det var først uvisst om noen var savnet, men onsdag ettermiddag opplyste politiet at 26 personer ikke var gjort rede for. Tallet ble nedjustert en rekke ganger, og onsdag kveld fikk ti personer status som savnet.

Så langt er sju personer funnet omkommet. Det er fortsatt tre personer som er savnet.

På en pressekonferanse tirsdag ettermiddag sa politimester Ida Melbo Øystese i Øst politidistrikt at det ikke lenger er håp om å finne overlevende.

Powered by Labrador CMS