Nyheter

TAKKER: Forsvarssjef Eirik Kristoffersen takker Julie Sandanger, som sto frem med sin historie.

Forsvarssjefen: – Mobbing og trakassering er en indre fiende

– Alvorlige brudd som historien Julie Sandanger har stått frem med skal bli både politianmeldt og fulgt opp i det militære disiplinærsporet, skriver Eirik Kristoffersen på Facebook.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag sto soldat Julie Sandanger frem i VG og fortalte at hun hadde blitt snikfilmet i dusjen av sin nærmeste overordnede. Tirsdag kommenterte forsvarssjef Eirik Kristoffersen saken på Facebook.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Totalt fant etterforskerne 38 videoer av Sandanger på sersjantens mobil. Mannen ble dømt til 90 dagers betinget fengsel, men fikk beholde graden og har fortsatt lederansvar i Forsvaret.

– Forsvaret har nulltoleranse for mobbing og trakassering. Allikevel skjer det brudd på våre verdier. Alvorlige brudd som historien Julie Sandanger har stått frem med skal bli både politianmeldt og fulgt opp i det militære disiplinærsporet. Mye er gjort, men mye gjenstår. Mobbing og trakassering er en indre fiende som ikke skal få vinne frem, skriver Kristoffersen.

Forsvarssjefen er for tiden på reise i USA.

– Jeg vil si takk til Sandanger som valgte å stå frem. Det er tøft, og det bidrar til at vi får opp debatten om dette og ikke minst hvor uakseptabelt det er, uttalte han til VG søndag.

Powered by Labrador CMS