Nyheter

PÅ ØVELSE: Ulykken inntraff under en øvelse på Mågerø i Vestfold og Telemark.
PÅ ØVELSE: Ulykken inntraff under en øvelse på Mågerø i Vestfold og Telemark.

Soldat truffet av skudd på øvelse: Siktede ønsker ikke forsvarer

Det bekrefter politiet til Forsvarets forum fredag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag ble en soldat siktet for uforsiktig omgang med våpen etter at en kvinnelig vernepliktig soldat fra Forsvarets spesialstyrker tirsdag ble truffet av et skudd under en øvelse på Mågerø i Vestfold og Telemark.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Soldaten er alvorlig, men ikke livstruende, skadet.

Ifølge politiet er det gjennomført et avhør av siktede, og vedkommende er samarbeidsvillig. Politiadvokat Sigrun Våge opplyser at den siktede ikke ønsket forsvarer.

Samtidig har politiet gjennomført avhør av mellom fem og ti vitner. Vitnene som var tilstede da ulykken skjedde får oppfølging av Forsvaret.

– Avdelingen som er berørt har planer for dette og ivaretar alt involvert personell på en god måte. FSAN (Forsvarets sanitet, red.anm.) og institutt for militærpsykologi og stressmestring er involvert, sier talsperson for Forsvaret, major Endre Nedberg.

Kvinnen som ble skutt er ikke avhørt av politiet. Verken politiet eller Forsvaret har ønsket å si noe om hendelsesforløpet eller den siktedes militære stilling.

– Etterforskningen fortsetter med ulike taktiske og tekniske undersøkelser som skal gjøres. Det er foreløpig for tidlig å si noe om mulig påtaleavgjørelse, sier Våge.

Powered by Labrador CMS