Nyheter

MÅGERØ: Mågerø er en halvøy i Færder kommune i Vestfold og Telemark. Forsvaret bruker anlegget til trening og øving.
MÅGERØ: Mågerø er en halvøy i Færder kommune i Vestfold og Telemark. Forsvaret bruker anlegget til trening og øving.

Havarikommisjonen ser på Mågerø-ulykken

Onsdag ble en person siktet etter en skyteulykke på Mågerø. Nå ser Havarikommisjonen på saken.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

En soldat er siktet for uforsiktig omgang med våpen etter at en kvinnelig vernepliktig soldat fra Forsvarets spesialstyrker (FS) ble skutt under en øvelse. Ifølge Politiets pressemelding onsdag er kvinnen alvorlig skadet, men utenfor livsfare.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Nå gjennomfører Havarikommisjonen en såkalt forundersøkelse i forbindelse med skyteulykken.

– Vi gjør en forundersøkelse for å få et bedre vurderingsgrunnlag for å se om vi skal gå videre med saken og sette i gang en full undersøkelse, sier direktør i Havarikommisjonen William Bertheussen.

– Når vi får inn varsler er det gjerne umiddelbart etter at en ulykke har skjedd, og da har vi lite informasjon. Vi trenger å vite mer før vi setter i gang et større apparat og eventuelt gjennomfører en sikkerhetsundersøkelse.

Målet med forundersøkelsen er å få klarhet i hendelsesforløpet.

– Det kan være tekniske undersøkelser av for eksempel våpen, men i utgangspunktet snakker vi med de involverte og henter inn dokumentasjon på alt som kan gi oss litt mer informasjon om hendelsesforløpet og sakens fakta, sier direktøren.

Sommeren 2020 ble Statens havarikommisjon for Forsvaret og Statens havarikommisjon for Transport slått sammen til Statens Havarikommisjon. Siden sammenslåingen har Havarikommisjonen avlevert rapport om to hendelser i Forsvaret. En om nestenulykken, der et Hercules transportfly var nær sammenstøt med terrenget på fjelløya Mosken, sør for Lofoten.

Den andre rapporten omhandler ulykken der en iveco havnet på taket utenfor Ørland flystasjon.

Powered by Labrador CMS