Nyheter

HATLEBREKKES PRIS: Tom Røseth får pris for sitt arbeid for etterretningsfaget.

Hovedlærer i etterretning tildeles pris

Tidenes første Kjetil Hatlebrekkes etterretningspris går til Tom Røseth, for hans bidrag til utvikling av etterretningsfaget. 

Publisert Sist oppdatert

Tom Røseth, førsteamanuensis og hovedlærer i etterretning ved Stabsskolen, tildeles Kjetil Hatlebrekkes etterretningspris 2024

Røseth leder Ukrainaprogrammet ved Forsvarets høgskole, som blant annet samler erfaring fra krigen i Ukraina og forsker på samfunnet kan bli mer motstandsdyktige mot militære og ikke-militære trusler. 

– Røseth får prisen for sine bidrag til å utvikle etterretningsfaget, beskytte demokratiet og formidle kunnskap om Russlands krigføring og metoder, skriver brigader Frode Kristoffersen i en pressemelding. 

Kristoffersen er styreleder i stiftelsen Kjetil Hatlebrekkes etterretningspris. 

Røseths bok Intelligence Relations in the 21st Century og hans rolle som forsker og leder av Ukrainaprogrammet trekkes frem i begrunnelsen. 

– Sist, men ikke minst, formidler Tom Røseth sin kunnskap på en imponerende måte, både gjennom artikler om etterretning og krigen i Ukraina og også som fagekspert og kommentator. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Hans vilje til å stille opp for media og kommentere dagsaktuell og ofte uoversiktlige hendelser er et viktig bidrag til det norske folks forståelse av Russlands krigføring og undergravende metoder. 

Hatlebrekke var internasjonalt anerkjent som ekspert innen etterretningsfaget og fagdirektør i Etterretningstjenesten. Det var han som foreslo å opprette en pris for å fremme utviklingen og styrke formidlingen av faget, før han gikk bort i fjor. 

Prisen i Kjetil Hatlebrekkes ånd deles nå ut for aller første gang. Prisen kan deles ut til både sivile og militære. Røseth vil formelt overrekkes prisen i sommer. 

Også King's Centre for the Study of Intelligence (KCSI) har etablert en pris til ære for Kjetil. Les mer her!

Powered by Labrador CMS