Nyheter

MELDT SEG PÅ: En jente prøver sekken som hun mest sannsynlig kommer til å bruke en del under utdannelsen.

Danmark starter ny arktisk utdannelse på Grønland

For å styrke beredskap på Grønland åpnes en ny arktisk utdannelse i Kangerlussuaq i regi av det danske forsvaret.

Publisert

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Arktisk basisutdannelse får en viktig rolle i utdannelsen av unge på Grønland til beredskaps- og redningsoppgaver, sier den danske forsvarsministeren Troels Lund Poulsen i en pressemelding fra Forsvarsministeriet.

Utdannelsen starter med en innsettelsesmodul hvor elevene skal lære om forsvars- og beredskapsoppgaver og avsluttes med en ny modul hvor samarbeid og utvikling av personlige kompetanse står på planen.

I pressemeldingen står det videre at utdannelsen er rettet mot beredskap, og at den kan gi alle som er med en mulighet for å videreutdanne seg i det danske forsvaret.

236 søkte på utdannelsen, og av de var det 86 som oppfylte opptakskravene. Av de igjen ble det 22 stykker som ble utvalgt til å få utdanningen i år. De skal bli lønnet, og blir innkvartert i nyrenoverte bygg med fellesarealer og kontorer i Kangerlussuaq. Til neste år er målet å utvide kapasiteten til 30 personer i året.

I forbindelse med satsingen på den nye utdannelsen, skal også det danske forsvaret vise mer tilstedeværelse i Kangerlussuaq.

– Det er av avgjørende sikkerhetspolitisk betydning at vi styrker Forsvarets oppgaveløsning i Grønland og Kangerlussuaq, sier Poulsen.

Powered by Labrador CMS