Nytt om navn

NY JOBB: Peter H. Boysen (t.h.) sammen med kontreadmiral Henrik Ryberg under en seremoni i København september 2022.

Danskene får ny hærsjef

Generalmajor Peter Harling Boysen tar over etter Gunnar Arpe Nielsen og blir ny hærsjef i Danmark. 

Publisert Sist oppdatert

Peter Harling Boysen er Danmark nye hærsjef. Han tiltrer i jobben 1. mai. Det skriver det danske forsvaret i en pressemelding

Han overtar jobben etter generalmajor Gunnar Arpe Nielsen, som den 1. april gikk inn i ny stilling som nestkommanderende for Utvikling- og planleggingsstaben i Forsvarskommandoen. 

Boysen kommer fra stillingen som deputy commander ved Multinational Corps Northeast i Stettin i Polen. 

– Boysen er rett mann for jobben. Hæren står på terskelen til en helt ny virkelighet, hvor både oppbygging og utvikling skal drives og styres, samtidig som beredskap og kampkraft skal fastholdes og og utvikles, sier fungerende forsvarssjef Michael W. Hyldgaard. 

– Det er en stor oppgave som skal løses og den krever betydelige ressurser når det gjelder styring, ledelse og føring. Det har Peter Boysen. 

Den påtroppende hærsjefen har bred erfaring fra det danske forsvaret. Han har vært elev ved King's College i London og har internasjonal tjeneste fra blant annet Bosnia og Afghanistan. 

Han har også vært sjef for Specialoperationskommandoen, i perioden 2018 til 2023. 

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

Powered by Labrador CMS