Nyheter

OPPGRADERER: Sverige skal med tiden få nye CV90 stormpanservogner.

Sverige får nye stormpanservogner

Svenskenes nye stormpanservogn har fått navnet CV9035 IIIC og skal blant annet erstatte vogner som er blitt donert til Ukraina.

Publisert Sist oppdatert

BAE Systems Hägglunds har inngått en kontrakt fra Försvarets materielverk (FMV) i Sverige om å utvikle et innledende design for en ny versjon av CV90 stormpanservogn til det svenske forsvaret. De nye stormpanservognene skal blant annet erstatte de eldre vognene som er donert til Ukraina, skriver Defence Industry Europe.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Kontrakten er det første steget i å utvikle en erstatter til svenskenes «stridfordon 9040C» og prosjektet antas å være klart tidlig i 2024. Når prosjektet er klart kan produksjon av de nye vognene starte. Den nye stormpanservognen har fått navnet CV9035 IIIC.

Det nye navnet antyder at svenskenes nye stormpanservogn også vil komme med ny kanon. Fra før har den svenske stormpanservognen en Bofors 40mm kanon, men det ser ut til at nykommeren vil ha en mer moderne 35mm kanon.

Powered by Labrador CMS