Nyheter

VETERANFAMILIER: Boken er rettet mot en yngre målgruppe som har foreldre som er i utlandet på internasjonale operasjoner.

Lanserer bok for veteranfamilier:
– En barndomsdrøm 

Den tidligere journalisten har tidligere skrevet mye om veteraner. Nå lanserer hun en bok med veterantjenesten.

Publisert

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Jeg skriver denne boka på bakgrunn av at jeg har vært journalist og har fokusert på veteraner og veteranfamilier i en del år.

Det sier kommunikasjonsrådgiver i veterantjenesten Gro Anita Furrevik om den nylanserte boken som hun har brukt det siste året på å skrive. 

Boken tar opp problematikken rundt barn som har familie som er i internasjonale operasjoner, og har som mål å bidra til å skape flere diskusjoner rundt temaet. Historien dreier seg om hverdagen til Sigrid (12) og Severin (8) med foreldre som tjenestegjør for Norge i utlandet.

For å få inspirasjon til boken og spesifikke situasjoner har hun brukt VEFAM-studien (Veteraners familier: Psykisk helse og hverdagsliv etter utenlandsoperasjoner) som hovedkilde. Studien hadde som mål å få en dypere forståelse for veteranfamilier, på godt og vondt.

 – Jeg startet på alvor å skrive etter sommeren i fjor, og boken var klar for lansering rett før påske. Det har vært en utrolig gøy. Litt som å oppfylle en barndomsdrøm for meg, sier Furrevik.

Ifølge Furrevik var det familierådgivere i Forsvarets veterantjeneste som opprinnelig fikk ideen om å lage barnebok og hun ble veldig glad da hun fikk jobben med å utvikle og skrive historien.

– Vi håper at boken kan bli et utgangspunkt for samtaler rundt veteranbarnas og veteranfamiliens situasjon, konkluderer hun.

For ordens skyld: Forfatter av boken, Gro Anita Furrevik, var journalist i Forsvarets forum fra 2007 til 2022.

Powered by Labrador CMS