Nyheter

BUDSJETT: I revidert statsbudsjett er det satt av 7 milliarder mer til Forsvaret, og 180 millioner av dem skal gå til Heimevernet.

Heimevernet får 180 millioner kroner

Heimevernet får 180 millioner kroner i revidert nasjonalbudsjett, sier forsvarsministeren til NRK

Publisert

150 millioner kroner skal gå til økt aktivitet og øving, mens de resterende 30 millionene skal gå til personlig bekledning og utrusting (PBU), opplyser forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) til NRK.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I oktober ba Landsrådet for Heimevernet om at de skulle øke bevilgningen til heimevernet med 200 millioner i revidert statsbudsjett. 

Penger i trygge hender

Leder for Landsrådet, Are Tomasgard, er veldig positiv til de ekstra bevilgningene.

– Det er positivt at regjeringen følger opp og legger inn midlene, sier Are Tomasgard. 

Han sier at det ligger gode planer for hvordan pengene skal brukes. Planer som innebærer kjøp av materiell, og å trene soldater. 

– Det er slik at man kan være veldig trygg på at når Heimevernet får mer penger, kommer de til å bli anvendt på en veldig god måte, forteller Tomasgard til Forsvarets forum.

PBU-mangel

Det ble estimert at kostnaden for å dekke PBU-mangelen ville vært 100 millioner kroner. 

Tomasgard regner med at 30 millioner er beregnet hva som er mulig å få kjøpt inn av utsyr og materiell før neste budsjett. 

– Du trenger ikke bare penger, du trenger noen som skal kunne produsere det, sier Tomasgard.

I langtidsplanen står det at regjeringen ønsker å prioritere bedre utrustning i HV, og legge tilrette for mer øving og trening.

Heimevernets størrelse skal i tillegg øke fra 40 500 soldater, til 45 000 fram til 2036. 

Powered by Labrador CMS