Nyheter

REDUSERER: I regjeringens foreslåtte statsbudsjett bevilges Heimevernet 100 millioner kroner. Landsrådet HV ber nå om en dobling av summen.

Ber om 200 millioner kroner mer til Heimevernet:
– Det haster å løse dette

Landsrådet for Heimevernet mener regjeringens foreslåtte budsjett ikke vil kunne dekke de manglene Heimevernet har i dag. Nå ber de om 200 millioner kroner mer.  

Publisert Sist oppdatert

Mandag og tirsdag ble landsrådsmøtet for Heimevernet avholdt på HV-skolen på Dombås. 
Forsvarsmininster Bjørn Arild Gram og stortingsrepresentant fra Senterpartiet, Bengt Fasteraune var til stede. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Landsrådet for Heimevernet mener det foreslåtte budsjettet ikke tar hensyn til økninger i antall tjenestedøgn, samt at det vil føre til en reduksjon av antall treningsdager for de fleste heimevernssoldater.  

– Om man ser på forventningene som man har til HV nå, som en selvstendig våpengren på lik linje med Hæren, så setter dette helt klare krav til både utstyr, våpen og trening. Ordentlig PBU er en viktig motivasjon for våre soldater, sier nestleder i Landsrådet og regionsdirektør i NHO, Jon Kristiansen til Forsvarets forum. 

I revidert statsbudsjett for 2024 foreslår regjeringen å bevilge 100 millioner kroner til Heimevernet. Kristiansen sier Landsrådet for Heimevernet ser positivt på det, men ikke mener det er nok for å ordne opp i dagens mangler. 

Nå ber Landsrådet om en økning på 200 millioner kroner til i tillegg til regjeringens foreslåtte budsjettforslag. Heimevernet ønsker at de 200 millioner kronene skal øremerkes: 

  • Personlig bekledning og utstyr (PBU) for Heimevernssoldater 
  • Å opprettholde nødvendig treningsaktivitet i 2024 

Kostnaden for å dekke opp dagens mangler innen PBU er estimert til 100 millioner kroner. 

 – De vi kaller inn i tjeneste for landet, må vi kunne gi nødvendig uniform og utstyr. I dag er det betydelige mangler, og det er et hinder for at flere aktive HV-soldater kan delta på øvelser og operasjoner, sier LO-representant og leder for Landsrådet for Heimevernet, Are Tomasgard i en pressemelding.

Landsrådet for Heimevernet:

Består av følgende organisasjoner: 


● Landsorganisasjonen Norge

● Næringslivets Hovedorganisasjon

● KS

● Det frivillige Skyttervesen

● Landsorganisasjonen i Norge

● Landsrådet for Norske barne- og ungdomsorganisasjoner

● Norges Bondelag

● Norges Fiskarlag

● Norges Idrettsforbund

● Norsk studentorganisasjon

● Norsk Totalforsvarsforum

● Norske Kvinners Sanitetsforening

Kilde: Heimevernet 

– Forsvarsministeren ba seg selv til landsrådsmøtet, nettopp for å få råd og innspill til hans arbeid av langtidsplanen. Dette ser HV positivt på, og ikke minst som en anerkjennelse av det arbeidet Heimevernet gjør, avslutter Kristiansen. 

Landsrådet for Heimevernet er det eneste sivile rådet tilknyttet Forsvaret, og oppnevnes av Forsvarsdepartementet. 

DOMBÅS: Landsrådet for Heimevernet holdt denne uken landsrådsmøte på HV-skolen i Dombås, der forsvarsminister Bjørn Arild Gram og stortingsrepresentant Bengt Fasteraune (Sp) også deltok.
DOMBÅS: Landsrådet for Heimevernet, forsvarsminister Bjørn Arild Gram og stortingsrepresentant Bengt Fasteraune (Sp) under landsrådsmøtet på HV-skolen på Dombås.
Powered by Labrador CMS